Új nemzetközi reptér Vietnamban

iho/repülés   ·   2011.09.07. 09:10

Kétmilliárd dolláros költséggel tervez új nemzetközi légikikötőt a vietnami kormány a Van Don sziget körzetében, nem messze Da Nangtól. A helyszín hatszáz kilométerre fekszik Ho Si Minh-várostól és Hanoitól egyaránt, vagyis éppenséggel feleúton a két meghatározó vietnami nagyváros között, ez azt jelentené, hogy a nemzetközi repülőtér az ország középső részét kapcsolná be a nemzetközi légiforgalomba.

A vietnami források szerint az építkezés három szakaszban zajlana, az első 2014-ben fejeződne be, és nemcsak a kereskedelem, hanem a turizmus erős fellendülését is remélik tőle - adja hírül az airport-technology.com című internetes szaklap.

Az új repülőtér környéke a Google Earth műholdképén

A vietnami légiközlekedés egyike a legdinamikusabban fejlődő hálózatoknak Délkelet-Ázsiában. A nemzetközi és a belföldi forgalom is erősen bővül, a nemzeti légitársaság pedig már csaknem hatvan géppel repül, kizárólag nyugati típusokkal. A legrégibb gépe két Fokker 70-es, a legkisebb a légcsavaros-gázturbinás ATR. A Vietnam Airlines ráadásul 10 Airbus A350 XWB-t és 16 Boeing B787-es megrendelésével fejleszti  a jövőben a flottáját.

Kapcsolódó hírek