Új parancsnoka van a szolnoki légibázisnak

iho   ·   2016.08.16. 11:11

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén köszönt el kollégáitól Lamos Imre dandártábornok. dr. Koller József ezredes lett az alakulat és egyben a helyőrség új, megbízott parancsnoka – adja hírül a honvédelem.hu, megemlítve, hogy az ünnepség helyszíne a dandártábornok pályafutását szimbolizálta az 1973-ban repült első  Mi-4-estől a tábornok legutolsó repült típusáig, az Mi-24V harci-helikopterig.

Lamos Imre 2004-től, az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred Szolnokra költözésétől volt parancsnokhelyettes, majd 2007 szeptemberétől parancsnok, aki búcsúbeszédében említette, hogy a második világháborút követően az itteni magyar hajózók és műszakiak elsőként hajtottak végre feladatokat hadműveleti területen, Afganisztánban. Kialakították az éjellátó képességet is, s jelenleg is becsülettel helytállnak a missziókban vagy éppen a hazai határvédelmet erősítő Közös Akarat műveletben is. A  pozitív változások közt említette, hogy két AS-350B Écureuil helikopterrel gazdagodott a bázis állománya és hamarosan útra kelnek a nagyjavításra szánt Mi-17-es helikopterek is.

Dr. Koller József ezredes megköszönte a távozó parancsnoknak a több mint 20 éves közös munkát, mondván: büszke, hogy egy ilyen kiváló csapat vezetését veheti át. dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke köszönetet mondott Lamos Imre dandártábornoknak „a hosszú, becsületes, tisztességes szolgálatáért”, hozzátéve: „Szerény, szókimondó, őszinte, becsületes parancsnokot ismerhettem meg személyében.és azt is elmondta, egyedülálló az a teljesítmény, hogy 62 évesen is parancsnoki beosztásban állhatott a bázis élén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek