Új terminál két légitársaságnak

iho/repülés   ·   2015.06.28. 11:23
phenjanairport0

Július 1-jén avatják az észak-koreai fővárostól huszonnégy kilométerre északra, Szunan városa mellett lévő reptér új terminálját. A kétszintes, üvegfalú épületben ékszerbolt, gyógyszertár, kávézó és egy csokoládé-szökőkút is „csobog”, akár bárhol máshol a világban.

Szunan új terminálja (fotók: Daily Mail)

Apró „szépséghibák”:

  • csak két légitársaság az észak-koreai Air Koryo és az Air China használhatja,
  • a tervezőt, Ma Voncsunt, a kormányberuházások főépítészét állítólag kivégeztette Kim Dzsong Un, mert nem tetszettek neki a tervek.

A repülőtérnek két kifutópályája van, eddig csak a nagyobb, északit használtak, a kisebbet a belföldi társaságok – vajon hányan utaztak ilyenekkel?

A Daily Mail képein az átadás előtti nagy terepszemle látható: Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára és felesége, Ri Szol Dzsu tekinti meg az új terminált, szokás szerint jegyzetelő katonák társaságában.

Akik „többnyire” használni fogják (és kis túlzással senki más...)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek