Újjáépül a marosvásárhelyi kifutópálya

iho   ·   2016.12.22. 06:30

Az önkormányzat 77 millió lej (5,3 milliárd forint) hitel felvételéről határozott szerdai ülésén. A megyei önkormányzat közleménye szerint a hitel felvétele után hirdetik meg a versenytárgyalást a kifutópálya javítási munkálataira.

A felújítás elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a repülőtér ismét optimális körülmények között működhessen. Korábban a román légügyi hatóság megállapította: a kifutópályája nem tesz eleget valamennyi minőségi követelménynek. Ennek alapján a Wizz Air diszkont-légitársaság novemberben úgy döntött, hogy ideiglenesen  Kolozsvárra költözteti át marosvásárhelyi járatait, közöttük a budapestit is.

Peti András, a Transilvania repülőtér igazgatója az MTI-nek novemberben azt mondta: a kifutópálya ideális esetben egy év múlva készülhet el, március előtt ugyanis nem tudják elkezdeni az építkezést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek