Üres vonatok, pazarló hétvége?

iho/vasút   ·   2011.11.07. 15:14
„Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a munkanapok áthelyezése kapcsán a MÁV Start Zrt. a korábbi, pazarló gyakorlatot alkalmazta a vonatok közlekedtetésénél” – hangzik a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület közleménye, amely szerint 2011. november 5-én, szombaton a pénteki rend szerint közlekedő utolsó mellékvonali személyvonatok szerelvényei vasárnap hajnalban üresen, utasok nélkül, szerelvényvonatként tértek vissza Debrecenbe.

„A munkanap-áthelyezés miatt szombaton a vonatok hétköznapi menetrend szerint közlekedtek (...) Normál esetben ezek a vonatok – vasárnap kivételével – másnap hajnalban első, menetrend szerinti vonatként térnek vissza Debrecenbe. Most vasárnap sem utazhattunk ezeken a vonatokon, mivel a szombat este kiküldött szerelvények vasárnap reggel üresen, utasok nélkül tértek vissza Debrecenbe. A dolog pikantériája, hogy az üres szerelvények, az egyébként közlekedő vonatok menetidejében közlekedtek le.”

A DERKE szerint ez a gyakorlat a lehető legrosszabb megoldás, ezeket a vonatokat az utasok számára is meg kellett volna hirdetni annak ellenére, hogy vasárnapi rend szerint nem kellett volna közlekedniük.

Az egyesület kéri a MÁV-START Zrt. helyi vezetőitől a kialakult rossz gyakorlat megszüntetését a szolgáltatási színvonal emelése érdekében.

Kapcsolódó hírek