Utastájékoztató az MSTS-hez

iho/vasút   ·   2011.07.18. 20:00
virtual00

Magát a programot a BVE-hez készítették, de tökéletesen alkalmazható a Microsoft Train Simulatorhoz is. A BVEmetró csapat oldaláról elérhető metrószintetizátorhoz Csizi készítette el az Esztergom–Budapest vonal gyorsított, illetve személyvonati programját, eredeti hangokkal. A programhoz egy kiváló küldetést is kapunk, a 2055-ös számú Esztergom–Budapest Nyugati pályaudvar közötti gyorsított személyvonatot.

A keresztek is a valóságnak megfelelően érkeznek

A küldetés teljes egészében a valóságnak felel meg. Az activity letöltésekor figyelmesen olvassuk el a mellékelt tájékoztatót, amelyben leírják, hogy honnan tudjuk a hangokat letölteni, de a programhoz tartozó .scfg kiterjesztésű fájlt (amelyben a hangok sorrendjét adták meg) mellékelték. A programot, valamint a hangokat érdemes egy helyre telepíteni, ezek után nyissuk meg az scfg fájlt és a „path” részhez írjuk be a hangok könyvtárának elérési útvonalát. Ezek után megnyithatjuk a programot, válasszuk ki a nekünk megfelelő állományt és indulhatunk is.

A programot az egérrel kattintgatva is tudjuk vezérelni

A hangok automatán lépkednek, a 8-as gombbal mondja be az aktuális megállót. Ha esetleg mégsem sikerülne, a 7-es gombbal visszaléphetünk, a 9-essel pedig előreléphetünk egyet. Így újra az adott megállónál tart a program.

Az esztergomi vonal Rőfi Ákos egyik mesterműve, az Alföld gyöngyszeme. Remekül visszaadja a vonal hangulatát. A küldetéshez csak az acthu csomagokra lesz szükségünk, tesztünk során mi a Magyar Virtuális Vasúttársaság Desiróját vezettük

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Húszéves lett Dezső

Károly Szabolcs   ·   2023.09.25. 20:00

A 426-os sorozatú Siemens-ikermotorkocsik hosszú évekig az esztergomi vonal igáslovai voltak, majd a Dunántúlon találtak új feladatot nekik. A megfelelő karbantartás viszont jócskán hiányzik...