Üvegszövetháló hőszigetelő rendszerekhez? Csak minőségit!

iho   ·   2021.08.05. 12:00

Egy homlokzati hőszigetelő rendszer szerves része a felületerősítő üvegszövetháló. Ha megfelelő minőségűvel dolgozunk, akkor erősíti a többi elem funkcionalitását. Egy ilyen hálónak kiváló minőségűnek, kellően rugalmasnak és ellenállónak kell lennie ahhoz, hogy a szerepét maximálisan ellássa.

Az üvegszövet minősége

Különböző minőségi szintek vannak meghatározva az üvegszövethálók gyártásához. Ez azt jelenti, hogy egy adott kategóriába való besoroláshoz teljesíteni kell ezeket a kritériumokat. Meg vannak határozva az adott kategória standard jellemzői és a maximális eltérések mértéke. A gyártó eldöntheti, hogy melyik kategóriát célozza be, és annak megfelelően tartania kell magát ezekhez a kritériumokhoz. A végterméknek így az adott kategóriának megfelelő paraméterekkel kell rendelkeznie.

Ha te is épp hőszigetelő rendszert építesz ki, akkor nézz körül a premiumhoszigeteles.hu-nál kapható üvegszövethálók között!

Az üvegszövetháló gyártása: I. minőségi szint

Már a papírcsőnél vannak kritériumok, ugyanis a milliméter pontosan meghatározott hossznál nem állhat ki jobban, és nem helyezkedhet el mélyebben. Az egyedi gyártási azonosítót is vizsgálják a szakemberek, melynek szerepelnie kell minden terméken és dobozon egyaránt. Ráadásul az sem mindegy, hogy hol helyezkedik el a címke. Egyenesnek kell lennie, és az alsó jelölőcsík alatt vagy a tekercs végétől 16 cm-re kell elhelyezkednie. A zsugorra is figyelni kell, mely nem gyűrheti meg a szövetet. Valamint milliméter pontosan tartani kell a szabályokat, hogy legalább mekkora a zsugor befordulása a tekercsvégre.

Kategóriánként meg van határozva a leváló szálak maximális mennyisége. De az is, hogy mennyi a hosszanti elvágott szál mennyisége és minimum szélessége. Továbbá lényeges az is, hogy a keresztirányú szál a tekercs szélességében mekkora eltéréssel bír a merőlegestől. És emellett már semmi extrának nem tűnhet, hogy a vizsgálat részét képezi a tekercs szélessége és a minimális súlya. Emellett vizsgálják még az oszcillációt és azt is, hogy egyenletes legyen a szín, ne legyen megégve és ne tűnjön foltosnak.

Az üvegszövet háló gyártása: II. minőségi szint

A gyártás során további kritériumokat is figyelnie kell a gyártónak. Így a keresztszáltorlódást és a kereszt-, valamint a hosszanti szál hiányának mennyiségét. De a szálszétcsúszást valamint a csomókat is, és az üvegszövetháló hosszát is figyelik. Továbbá vizsgálják az ablakosodás és az egybefüggő ablakosodás mértékét is. Ahogy azt is, hogy egy tekercs hány darabból áll, valamint a logózás megfelelő minőségét is ellenőrzik. 

Gondolkozz rendszerben!

Ha minőségi hőszigetelést szeretnél, akkor gondolkozz rendszerben! Válassz megbízható, kiváló minőségű márkát, így biztosan nem fogsz csalódni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek