Vajon miért egyre népszerűbb a mesterséges növényfal?

iho   ·   2024.01.06. 12:00

Csempésszük be a természetet a négy fal közé élethű, műanyag növényfal használatával! Köztudott, hogy a növények közelében eltöltött idő javítja a koncentrációt, kreatív és pozitív érzelmeket vált ki belőlünk. A zöld falak egyre elterjedtebbek kültéren és beltéren egyaránt. 

Főként irodaházakban, éttermekben találkozhatunk ezekkel, de sok belsőépítész választja az otthonok díszítésére is. A mesterséges növényfal számos előnye miatt vált népszerűvé az utóbbi időben, hiszen valósághűen utánozza az eredeti növényeket. A Prauda-Dekor Kft. selyemvirág webshop rengeteg művirágot és növényt kínál, melyek segítségével beltéren is természetközeli hangulatot hozhatunk létre. Az élethű műanyag növényfal az egyik típus ezek közül, mely használatának előnyeit vettük számba cikkünkben.

Alacsony költségek

Kiváló megoldás a nem valódi növény használata azok számára, akik különleges falat szeretnének kialakítani otthonukba, azonban az igazi növények gondozásával járó időtöltéssel és szaktudással nem rendelkeznek. A panelekből összeállítható, egyszerűen a falra rögzíthető elemek tökéletes utánzatok.

A valódi növények egy idő után természetesen elpusztulnak, illetve érzékenyek a kártevőkre és a betegségekre. A mesterséges növények rendkívül tartósak és hosszú évekig úgy néznek majd ki, mint vásárláskor. Az UV-álló anyagból készült műnövények nem fakulnak ki a napfény hatására sem. A növényfalak esetében rendkívül fontos, hogy megfelelő gondozást kapjanak, így ennek a költsége sem terheli majd meg a pénztárcánkat, ha a nem valódi változatba fektetünk.

A műnövények előnyei

A mesterséges növényfal egész évben és a helyi klímától függetlenül látványos kiegészítője otthonunknak. Amikor a virágokra és növényekre gondolunk, gyakran kategóriákba soroljuk ezeket. Vannak egynyári, évelő, pozsgás és egyéb típusok, melyek az év különböző szakaszában a legszebbek. A műnövény fal függetlenül a növekedési és virágzási időszaktól állandóan csodásan mutat.

Az élő növényekből álló faldekoráció hátrányaként említhetjük, hogy a gondozás vagy szakértelem hiánya miatt sokszor csúnyán, foltokban elszáradnak a növények, illetve növekedésük során a gyökereknek nincs elegendő helye, emiatt az egész panel cseréjére van szükség. A nem valódi növényfal esetében ezekkel a problémákkal nem kell szembesülnünk.

Allergénektől mentesen

A pollenallergiában szenvedők számára igazi megváltás a művirágok használata, hiszen virágpor nélkül pompáznak. Emellett semmilyen műtrágyát, növényvédő szert nem kell alkalmaznunk ahhoz, hogy mindig szép legyen a dekoráció.

Amennyiben kültéren használjuk a növényfalat, nem kell aggódnunk amiatt, hogy az időjárás változása kárt tehet a falon elhelyezett növényekben, hiszen strapabíró, vízálló műanyagból előállított elemekből készült. A valósághű szimuláció gondozásmentesen is évekig lesz tökéletes kiegészítője az otthonunknak. Bármely helyiség, erkély vagy terasz dekorációjaként megnyugtató és természetközeli teret biztosít számunkra.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek