Vajon milyen az ideális bortartó?

iho   ·   2021.06.11. 12:00

Vajon mire kell figyelni a bortartó kiválasztása során? Milyen a jó bortartó? Milyen anyagból készüljön? Hova helyezhető el? A legértékesebb borok tárolására is alkalmas?

A bortartó több éven át, sőt akár évtizedeken keresztül is biztonságosan tárolja a finom nedűket. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a választás során.
 
A jó bortartó egyszerre nyújt lenyűgöző, modern, enteriőrbe illő látványt és megfelelő funkcionalitást. Egy időtálló kivitel különféle anyagokból készülhet, melyek nagyban befolyásolják az adott változat tartósságát. Továbbá az anyag a látványt is nagyban meghatározza.
 
Fa, fém vagy műanyag bortartó - melyik az ideális választás?
 
A bortartó például készülhet fából, mely gyönyörű, letisztult látványt nyújt, azonban néhány hátránya is van. Az idő előrehaladtával sérülékennyé válhat, valamint a megfelelő odafigyelés hiányában nem áll megfelelően ellen a penésznek.
 
Az igényes műanyag bortartók is jól mutatnak a megfelelő környezetben, azonban hátrányuk, hogy idővel törékennyé válhatnak. A kevésbé igényes műanyag bortartókkal pedig az a gond, hogy csupán a funkcionalitás terén teljesítenek jól, díszítőelemnek nem tekinthetőek. A fém kivitelek egyaránt kielégítik a modern és a klasszikus stílus kedvelőinek igényeit. Könnyűek, egyszerűen áthelyezhetőek és hosszú éveken át hű társak a bortárolásban.


 
Minden otthon, illetve üzlet belső terében jól mutatnak a bortartók
 
A megfelelő anyag mellett egyéb szempontokra is figyelni kell az ideális modell kiválasztása során. Például fontos, hogy teljes mértékben illeszkedjen a környezetébe, álljon ellen a nedvességnek, és a tisztítása is egyszerű legyen. További fontos szempont, hogy könnyű legyen és az áthelyezhetősége pedig egyszerű.
 
A DekorPlaza.hu oldalán beszerezhető bortartók stílusos megjelenésüknek köszönhetően minden otthon, illetve üzlet belső terében jól mutatnak. Könnyen áthelyezhetőek egyik helyről a másikra. A legértékesebb palackok is bátran tehetőek rájuk, strapabíróak és könnyen tisztíthatóak. A széles kínálatban mindenki megtalálja a kedvére való bortartót.
 
Ma már különféle kreatív formákban is kaphatóak bortartók
 
Fontos, hogy az ideális bortartó könnyen elhelyezhető legyen a konyhában, valamelyik polcon, a pincében, a szekrényben vagy éppen a szekrények felett. Továbbá elengedhetetlen, hogy megfelelő biztonságot nyújtsanak a legértékesebb borok számára is akár éveken keresztül.
 
Ráadásul ma már különféle kreatív formákban is kaphatóak bortartók, melyek kiváló otthoni díszek vagy ajándékok is lehetnek. Például horgászt ábrázoló, motoros és autós bortartók is kaphatóak manapság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek