Varázsoljon Ön is tiszta vizet otthonában aktív szénszűrő használatával

iho   ·   2021.04.05. 12:00

Napjainkban a vezetékes ivóvíz minőségét szigorú előírások és folyamatos minőség-ellenőrzés garantálja. Sajnos azonban tény, hogy a vízszolgáltató sok hazai településen használ klórt a csapvíz fertőtlenítéséhez. Sokan bizony szeretnék elkerülni, hogy klór kerüljön a vezetékes ivóvízbe, amit elfogyasztanak.

A csapvíz otthoni tisztítása sokak számára fontos. A tiszta ivóvíz többfajta víztisztítási technológiával is biztosítható, így például választhat aktív szenes vagy fordított ozmózisos víztisztítási technológiát is.

Szerencsére már sokféle minőségi víztisztító, vízszűrő készülék található az online kínálatban, amelyek kifejezetten a vezetékes víz otthoni tisztítására használhatóak. Mai cikkünkben ezek közül az aktív szénszűrővel ellátott víztisztítókat mutatjuk be Önnek részletesebben.

Az aktív szenes víztisztítási technológia

Az aktív szénnek - hasonlóan a szivacshoz - porózus szerkezete van, és kiváló vízszűrő tulajdonsággal bír. Az aktív szén megköti a vízben lévő esetleges szennyező anyagokat, kiszűri a klórt és a klórszármazékokat. Fontos kiemelni, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, így például a magnéziumot, kalciumot benne hagyja a vízben. Attól függően, hogy milyen alapanyagból és eljárással készül az aktív szén, annak több formáját is megkülönböztetjük.
 
Aktív szenes víztisztítási technológiát használhat például a csapra szerelhető vízszűrő vagy a pult alá szerelhető víztisztító készülék is. Az aktív szénszűrővel felszerelt víztisztító berendezés hatékonyságát több tényező is befolyásolja, így többek között az, hogy tömb vagy granulátum formájában található benne az aktív szén, és milyen a szűrőbetét kialakítása.

Az aktív szénszűrővel ellátott víztisztító készülék előnyei, hátrányai

Az aktív szénszűrős víztisztítók egy részében az aktív szén granulátum formában szűri a vizet, a másik csoportjában viszont tömbösített blokk formában található meg az aktív szén.
 
Az aktív szénszűrős víztisztítók számos előnnyel bírnak, így például nagyfokú hatékonysággal szűrik a vízből a klórt és az egyéb szennyeződéseket, emellett egyszerű a beüzemelésük is.

Aquasana – AQ-5300

Az Aquasana AQ-5300 típusú víztisztító berendezés speciális szűrési technológiájának köszönhetően kiszűri a vízből a klórt, az esetleges gyógyszermaradványokat, rovarirtó, gyomirtó szerek maradványait, a higanyt, valamint az ólmot is. Emellett ugyanakkor megőrzi a vízben a fontos ásványi anyagokat.

A készülékben az aktív szénszűrő mellett egy mechanikus szűrő és ioncserélő végzi a víz szűrését, így növelve a szűrési hatékonyságot.

A készülék rendszeres használata mellett nem lesz többé szüksége ásványvizes palackok cipelésére és a sok műanyaghulladék-termelés is a múlté. Végre Ön is finom, tiszta vizet önthet a poharába otthona kényelmében, és még a pénztárcáját is kíméli.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek