Várd a nyarat saját, földbe süllyesztett medencével!

iho   ·   2024.03.06. 12:00

A forró nyarakon sokan ábrándoznak saját kerti medencéről, no nem a hipermarketekben beszerezhető merev vagy puhafalú típusokról, hanem a filmekben látott exkluzív, minden igényt kielégítő, földbe süllyesztett megoldásokról.

Persze egy ilyen medence megvalósítása ma is luxus, azonban az előnyeit mérlegelve egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy egy átlagos méretű és kialakítású kültéri uszodát létesítsenek a kertjükben. Ha emellett döntünk, érdemes már a létesítéskor dekoratív polikarbonát tetővel ellátni, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, és élvezhetjük a nyarakat gondtalanul. Milyen előnyöket kínál a fedés? Tarts velünk, mutatjuk! 

Nagyvonalú kertek medencével

A nyaralás nagyszerű dolog, csak hamar véget ér. Miért ne hosszabbítanád meg egy saját használatú, földbe süllyesztett kerti medence révén? Fejeld meg a Poliking polikarbonát medencefedések egyikével, és soha nem látott kényelemben és luxusban lesz részed minden nap!

Egy saját strand a teljes szezonban, a nap bármely órájában élvezhető, és nem kell utazással tölteni miatta az időt, sorban állni, tömegekkel együtt fürdőzni. Így ha egy fárasztó hétköznap este csobbannál egyet, semmi akadálya, de a barátok is szívesen látogatnak majd meg hétvégeken, hogy együtt élvezzétek a nyarat. 

Egy valódi medence teljes értékűen használható, lógathatod a lábadat a vízbe vagy fejest ugorhatsz a partjáról, pancsolásra vagy úszásra is tökéletesen alkalmas. Talán egyetlen hátránya, hogy nem feledkezhetünk meg a vízkezeléséről, karbantartásáról.

Miért jó, ha lefeded?

Még ha ki is irtod a kertedben a növényzetet a medence miatt, a szomszédból biztosan odasodor a szél faleveleket és más szennyeződéseket, így tető nélkül akad majd tennivalód használat előtt. Nem beszélve arról, hogy a nagy hőmérsékletingadozás miatt a párolgást, a víz kihűlését megakadályozni csak akkor tudod, ha lefeded. 

A korszerű és dekoratív polikarbonát medencefedések mindezen problémákra megoldást nyújtanak, és még további előnyöket is kínálnak. Ez az anyag ugyanis átengedi a napsugarakat, vagyis hozzájárul a víz felmelegedéséhez, így a fürdési szezon akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható. A szennyeződések nagy részét távol tartja, gátolja az algásodást, ami egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a vízkezelést, hiszen kevesebb vegyszerre lesz szükség. Biztonságot nyújt a véletlen vízbe esések ellen, illetve az erős alumínium szerkezet révén viharálló is.

Változatos megjelenést biztosít

Attól sem kell tartani, hogy unalmassá teszi a medence megjelenését, ugyanis számos típus közül választhatsz. Ízlésed és a környezet függvényében dönthetsz klasszikus íves vagy minimalista, szögletes fedés mellett különféle magasságokban, így a kert, a panoráma látványáról sem kell lemondanod. De ha számodra fontosabb, hogy rosszabb időben is fürödni, úszni tudj, a középmagas és magas fedések alatt megteheted. 

Meggyőztek az előnyök? Szinte bármilyen formájú és méretű medencére elkészíthető utólag is, kérd szakemberek segítségét!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek