Vasútmodellezés Nemzetközi Napja – először

iho   ·   2015.12.02. 14:20

Ebben az évben indult útjára egy új kezdeményezés, nevezetesen a Vasútmodellezés Nemzetközi Napja, német nevén az Internationaler Tag der Modelleisenbahn. Természetes, hogy mint szinte minden ebben a hobbyban, ez is német nyelvterületről érkezik.

A kezdeményezők célja, hogy felhívják a figyelmet a modern kori vasútmodellezésre, illetve az azt kiszolgáló háttériparra. Fontos mindez, hiszen az iparág az elmúlt évek során erős recesszióba esett és nagy szükség van a kreatív utánpótlásra. Így végre van egy nap, amikor koncentrálni lehet a vasútmodellezésben rejlő lehetőségekre.
Főként Németországban december másodikától egészen hatodikáig tartanak a rendezvények, melyek fő ötletgazdái a MOROP, a BDEF, a MOBA és az Eisenbahn Romantik.

Magyarországon egyes vasútmodell-szaküzletek és webshopok saját kezdeményezésükre akciókat tartanak, a részletekről érdemes érdeklődni a kiszemelt helyen.

Képünk illusztráció, Jermann Kálmán felvétele

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek