Vegyszermentes higiénia otthon? Lehetséges!

iho   ·   2022.08.08. 12:00

Manapság sokakra jellemző, hogy a tisztaságot illetően nem kötnek kompromisszumot, és a lehető legcsíramentesebb megoldást keresik ráadásul anélkül, hogy lakókörnyezetüket felesleges vegyszermaradványok szennyezzék be. 

Takarítás vegyszerekkel

A rendszerváltás előtt mindenki hypóval és Flóraszepttel takarított, a vegyszerek jellegzetes szaga biztosan ott van még mindenki orrában, főleg azoknak, aki az 1990. előtti Magyarországon nőtt fel. Ezek a szerek hatékonyságuk mellett, nem tesznek különbséget piszok és az emberi bőr között, ezért vagy gumikesztyűben lehetett takarítani, vagy el kellett fogadni, hogy a savak felmarják, kikezdik az ember bőrét.

Manapság egyre több területen kezdik el alkalmazni az OZONEGENERATOR.HU oldalon megvásárolható ózongenerátor készülékeket is. Az ózon gáz halmazállapotú és ezt a tulajdonságát rendkívül hatékonyan ki lehet használni. Ráadásul például 3000-szer gyorsabb, mint a klór, amely szintén azt erősíti, hogy a hagyományos takarítási eljárást megéri kiegészíteni az ózonnal is. 

Takarítás környezetbarát módszerekkel

Visszatekintve, az idő múltával lassan teret nyertek a nagyszülők takarítási praktikái: ecet, citromsav, kávézacc. Természetes anyagok, amelyek megtalálhatók a mindennapi környezetben, olcsók és az árukhoz képest hatékonyak is. 

Ezek lettek az úgynevezett “zöld” takarítószerek. Az idők múltával egyes vegyipari cégek meglátták az ebben rejlő profit lehetőségét, és elkezdték ezeket nagyüzemben gyártani és összetevőként is alkalmazni.

A hagyományos módszerek segítségével -  legyen az vegyszeres vagy környezetbarát - az elérhető felületeket lehet tisztán tartani. A két módszer esetén a hatás hasonló, de egyik sem elegendő a teljes körű higiénia megteremtésére. Mi van akkor, ha egyszerre szeretnénk a felületeket lefertőtleníteni, sőt még az elérhetetlen zugok, kárpitok higiéniája is fontos számunkra? Az ózon gáz halmazállapota miatt mindenhova eljut és brutális erejével győzi le a kórokozókat, ráadásul szagtalanít és penészmentesít is.

A tökéletesen vegyszermentes módszer

Erre találták ki az ózongenerátorokat. Ezek mindenhol használhatók, ahol higiénikus környezetre és levegőre van szükség: otthon, vagy szállodai szobában, autóban vagy orvosi váróban, dohszag és dohányfüst eltüntetéséhez, klíma fertőtlenítéséhez és penészmentesítéséhez.

Használni is egyszerű: be kell tenni a felhasználni szánt helyiségbe, onnan kivinni minden élőlényt, alaposan bezárni az ajtót-ablakot, beállítani az időzítőt, majd távozni. Az időzítő lejárta után még harminc percig nem szabad bemenni a helyiségbe, amíg az esetleges megmaradt ózongáz is ártalmatlan oxigénné bomlik el, az első teendő pedig egy alapos szellőztetés legyen.

Az ózongenerátor a levegő oxigénjét alakítja ózonná, amelyek rövid életű, rendkívül reaktív molekulák. Amint találnak szabad szerves anyagot (legyen az penészgomba, felületen megtapadó vírus vagy baktérium), reakcióba lépnek vele, és bekövetkezik az oxidáció: ennek során a szerves anyag károsodik, elpusztul, az ózon pedig visszaalakul oxigénné.

Az eredmény? Korábban nem tapasztalt hatékonyságú fertőtlenítés és szagtalanítás, amely az még a sarkokba is eljut, illetve a szőnyeget, matracot, kanapét is átjárja.

Az ózongenerátor készülék megfelelő alkalmazásával, így elérhetővé válhat a maximális higiénia gyorsan és egyszerűen, ráadásul vegyszermentesen.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek