Veszélyesek a motorcsónakosok Óbudán

MTI   ·   2011.10.06. 16:52
Bús Balázs Fidesz-KDNP-s polgármester csütörtökön kijelentette, évek óta panaszkodnak a kajakosok, mert a motorcsónakosok miatt egyre több életveszélyes helyzet alakul ki a motoros vízi járművek egyre nagyobb száma, illetve nem megfelelő használata miatt. Mint mondta, ezért is szükséges a szabályozás minél előbbi meghozatala úgy, hogy ne lehetetlenítsék el a kajak-kenu sportot, de a turisztikai fejlődést se akadályozzák.

A polgármester szerint a kerületi önkormányzat ezt saját hatáskörben nem fogja rendezni, mindenképpen minisztériumi szinten kell kezelni a problémát, ezért fordultak a szaktárcához. A parlament sport- és turizmusbizottsága csütörtökön tárgyalt az ügyről, itt hangzott el az a javaslat is, hogy egy védősávot hoznának létre, amelyet csak a kajakosok használhatnának; Bánki Erik (Fidesz) a bizottság elnöke ezt támogatta – mondta Bús Balázs.

Szó esett a bizottsági ülésen a Duna egyéb szakaszainak ilyen irányú védelméről is, a javaslatokat a minisztérium meg fogja vizsgálni, és várja a civil szervezetek, illetve minden érintett fél javaslatát. Bús Balázs hangsúlyozta, hogy időben kell kezelni a kérdést, mert előbb-utóbb olyan helyzetbe kerülnek a kajakosok, kenusok, mint a biciklisek, és nagyon nehezen tudják csak visszaszerezni azokat a területeket, amiket használhatnak. Hozzátette: a motorcsónakosok részéről még nem érkezett semmilyen vélemény, de az ő álláspontjukra is kíváncsiak.

Kapcsolódó hírek