Vezetői állások Kaposváron és környékén

iho   ·   2023.01.07. 12:00

Rátermettség és szakmai tudás birtokában nem jelenthet problémát cégeknél vagy egyéb más szervezeteknél közép- és felsővezetői munkakörben elhelyezkedni. Mindegyik vezető pozícióban az a hasonlóság, hogy cég tevékenységét igyekszik minél jobban összehangolni.

Üzletvezető

Ha szeretnénk menedzsment tapasztalatot szerezni, érdemes elkezdeni egy kisebb létesítmény vezetésével, számos ilyen hirdetést találhatunk a kaposvári állásportálon: https://kaposvarallas.hu/allasok/menedzsment. Jól hangzik az üzletvezetés, de kevesen tudják, hogy mi mindennel jár. Nem csupán megbeszélésekből és szignálásokból, hanem például egy kisebb panzió esetében az sem ritka, hogy az üzletvezetőnek is részt kell vennie a vendégek érkeztetésében és elutazásuk gördülékennyé tételében. Feladata közé tartozik továbbá a szállodai rendszerben intézni a foglalásokat, nyomon követni a vendégértékeléseket, valamint igyekeznie kell  javítani az ügyfelek elégedettségét. 

Ami a boltvezetőt illeti, ő figyel az árukészletre, ha valamiből hiány keletkezik utánrendel. Elkészíti az éves és évközi leltárokat, illetve megtervezi és megszervezi a munkatársak beosztását. Az üzletvezetőnek jó kommunikációs képességgel is rendelkeznie kell a munkatársak és a vevők felé egyaránt. 

Termelésvezető, műszakvezető

Műszakvezetőre és termelésvezetőre minden olyan vállalkozásnak szüksége van, ahol folyamatos a termelés. A műszakvezető felelős a rábízott műszak hatékony vezetéséért, neki kell irányítani a rábízott időszakban a munkavállalókat. Felelős azért, hogy a korábban meghatározott termelési ütemtervet megvalósítsa, biztosítania kell a termelőgépek és egyéb berendezések folyamatos üzemelését. Feladatát a végzettségről szóló okirat bemutatásával kezdheti meg.

Projektmenedzser és projektkoordinátor

A projektmenedzser vezetője annak a kis létszámú csapatnak, amely valamilyen munka elvégzése céljából alakult meg. Sok esetben az európai uniós vagy állami források szakszerű felhasználása a cél. A projektmenedzser felelős azért, hogy a korábban meghatározott anyagi keretek között valósuljon meg a projektcél. Kapcsolatot tart a team többi tagjával és a külsős munkavállalókkal (kivitelezőkkel, könyvelővel, ügyvéddel) egyaránt.

A projektkoordinátor vállát általában nem nyomja akkora teher, mint a projektmenedzserét. Nincs önálló döntési jogköre, legtöbb esetben előkészíti a pályázati anyagot a döntéshozók felé, vagy új projektek felkutatásán dolgozik. Előírható mind a koordinátor, mind a menedzser esetében az idegennyelv ismerete (főképp az angol), mert az uniós pályázati pénzek elszámolását idegen nyelven kell benyújtani.  

A menedzsment munkákhoz előzetesen megszerzett végzettség és szakmai tapasztalat szükséges, sőt a munkáltatók előírhatják az idegen nyelv ismeretét, de a tudás és a szakmai tapasztalat birtokában miénk lehet egy vezető pozíció, ami a legtöbb esetben magas fizetéssel is jár.

Rajtunk áll hát, hogy tapasztalatunk, végzettségünk és érdeklődési körünk alapján milyen munkát vállalunk el.




 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek