Villamosokat vásárolna a De Lijn

iho   ·   2014.03.09. 14:37

Az április 17-i határidővel záruló közbeszerzési kiírás száznegyvenhat alacsonypadlós villamosszerelvény leszállítására vonatkozik Antwerpen, Gent, és Nyugat-Flandria vonalaira.

A De Lijn elmondása szerint a tender a vállalat történetében a valaha volt legnagyobb, összértéke meghaladja a háromszáz millió eurót. Az új szerelvények érkezése után a régebbi típusokat, köztük a PCC villamosokat is leselejtezik.

De Lijn-könnyűmetró Gent belvárosában </br> Fotó: International Railway Journal

A vállalat korábban már sikeresen megkötött egy szerződést, amelynek értelmében 2014 novemberében negyvennyolc új szerelvény érkezik a szolgáltatóhoz. A két beszerzéssel a flotta huszonöt százalékkal nő.

A Kokke, Ostend és De Panne között futó flandriai vonalakra hatvankét szerelvényt szállítanak, ebből öt egység a jövőbeni Vernue irányába tartó vonalon közlekedik. Antwerpen hatvanhat villamost kap, Gent tizennyolcat.

A száznegvvenhat, méteres nyomtávú szerelvény hat részletben érkezik. Az első nyolcvannégy 2,3 méter, a többi 2,4 méter szélességű. Az összes leszállítandó szerelvény legkevesebb kétszázhatvan utas befogadására képes, és harminckét méter hosszú. A hálózat felsővezetékről üzemel, 700 Volt feszültséggel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek