Virágküldés bármely alkalomra

iho   ·   2022.07.08. 12:00

A virágküldésnek ma már jelentős hagyománya van Magyarországon. Nem véletlen! Egy gyönyörű csokor virágnak mindenki nagyon tud örülni. Legyen szó születésnapról, névnapról, anyák napjáról vagy éppen Valentin-napról, az ajándékozás ezen formája tökéletes választás! Amire nagyon figyeljünk, hogy a megajándékozottnak melyek a kedvenc színei, virágai. Egyáltalán, a stílusához milyen összeállítás illik a legjobban? Ha figyelünk ezekre a dolgokra, nem lőhetünk mellé.

Ma már nagyon sokan kínálják, szuper paraméterek mellett ezt a lehetőséget. Például a Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat virágküldés szolgáltatása keretében akár 3 órán belül megérkezik a csokor a célszemélyhez.

Virágcsokor születésnapra, névnapra

A legtöbben születés- vagy névnap alkalmából választják még mindig a virágküldés lehetőségét. Egy szépen összeválogatott virágcsokorral valóban szebbé tehetjük valakinek a napját, ráadásul az illatos, színes növények hosszú ideig teremtenek majd kellemes hangulatot a megajándékozott otthonában. 

Ráadásul ezen alkalmak kapcsán nincsenek bevett szabályok, szinte bármilyen csodaszép csokrot küldhetünk a szeretett személynek. A fiataloknak azonban általában színpompás, illatos válogatást, az idősebbeknek pedig komolyabb összeállítást ajánlanak. A férfiak tekintetében a cserepes virág talán jobb választás.

Virág az anyukák és a nők tiszteletére

Szintén nagyon sokan döntenek a virágküldés mellett anyák napja vagy nőnap alkalmából. Ennek egyik fő oka, hogy ezekben az időszakokban nyílnak a legcsodálatosabb virágok: a frézia, nárcisz, jácint vagy éppen orgona. Mind-mind olyan virág, mely az év első szakában bújik elő. 

Ne feledkezzünk meg a tulipánról sem, mely mindenki számára kedves növény! A hagyományos sárga-piros csokrokon túl pasztell- vagy kevert színű tulipánokat is választhatunk.

A szerelmet jelképező virágcsokor

A szerelmesek ünnepén szinte mindenki él a virágajándékozás lehetőségével. Valentin-nap alkalmából általában a vörös rózsa a leggyakrabban vásárolt virág. Ennek egyik oka, hogy a vörös rózsa a szerelmet szimbolizálja. Másrészről februárban még nem bújtak ki a föld alól az illatos, színpompás tavaszi virágok. 

Ha valaki szereti a különlegességeket, választhat egyébként a bizalmat és a hitet jelképező kék, a barátságot is jelentő sárga vagy az ártatlanságot szimbolizáló fehér rózsát is.

Részvétcsokor

A szomorúbb események kapcsán is hagyomány a virágküldés. Ezekre az eseményekre általában élő virágokból összeállított koszorúk küldése a megszokott. Gyakorlatilag bármely virág megfelelő a búcsúhoz, a színekre azonban illik odafigyelni.

A legtöbb virágküldő szolgáltatás a nagyobb városokban, megyeszékhelyeken és a fővárosban elérhető. Akadnak olyanok is, akik kisebb településekre, sőt még külföldre is vállalnak virágküldést.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek