Vnukovo: a Kuban Airlines-nak nincs szolgáltatás

iho/repülés   ·   2011.12.22. 18:00
vnukovo_cimlap

A moszkvai Vnukovo repülőtér ma felfüggesztette Dél-Oroszország legnagyobb légitársasága, a Kuban Airlines több járatának kiszolgálását. A repülőtér közzétette, hogy nem szolgálja ki a Moszkva–Istanbul 701-es járatot, amely menetrend szerint Vnukovo B-terminálról délután 5:40-kor indulna, valamint a 134-es Moszkva–Krasznodar járatot, amely este 8:30-kor indulna az A-terminálról.

A vnukovóiak mindezt a Kuban Airlines társaság fizetésképtelenségével indokolják. A társaság már nem képes finanszírozni a kiszolgálás költségeit, a repülőtér pedig nem óhajt ingyen dolgozni. A Kuban Airlines tartozása Vnukovo felé mára elérte a 400 millió rubelt. Garancia pedig nincs arra, hogy a társaság ezt az összeget valaha is ki tudja fizetni.

A Kuban Airlines nyilatkozata szerint a reptér döntése „nyomásgyakorlás financiális okokból”. A légitársaság másképp tálalja a történteket: „Vnukovo vezetői azzal fenyegettek, hogy felfüggesztik az utaskiszolgálást az újévi ünnepek előtt, azt követelve, hogy változtassuk meg a korábban megkötött pénzügyi megállapodást” . A Kuban Airlines vezetői arra hivatkoznak, hogy korábban megállapodtak a fizetés ütemezésében Vnukovóval, ezért tevékenységüket ennek keretében tervezték folytatni.

A Roszaviacija (Szövetségi Légi Szállítási Ügynökség) közölte az Itar–Taszsz hírügynökséggel, hogy a tárgyalások a Kuban Airlines és Vnukovo repülőtér között valóban folytak, viszont ezek célja az volt, hogy megelőzzék a Kuban Airlines járatainak „bedőlését”.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.