Yvette Kemencét sem kímélte

iho   ·   2014.05.20. 11:23

Önkénteseket várnak 2014. május 24-én a Kemencei Erdei Múzeumvasút pályájának karbantartására. A rongálódás szerencsére nem közelíti meg azt a mértéket, hogy a vasúti forgalmat is le kelljen állítani, de a pálya megóvása miatt szükséges a beavatkozás. Egy támfalat kell kijavítani, több helyen az ágyazatot pótolni, és egy szakaszon a hordalékot leszedni a pályáról.

Aki kedvet érez egy egész napos vasútépítéshez, Lászlófi Károly pályamesternél jelentkezzen a karika827@freemail.hu címen vagy a 06/20-771-9125-ös telefonszámon.

Az önkéntesek találkozója reggel 9.45-kor lesz a kisvasút kemencei telephelyén, a munka előreláthatólag este 6-7 óráig tart. Strapabíró ruha, kesztyű, hideg élelem és innivaló szükséges.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.

Vasút Nagyvasút

100-as: nem fontos többet szendvicset kennie, kávét termoszoznia, ha a Nyírség vagy Latorca IC-vel utazik

iho/vasút   ·   2023.10.03. 09:00

A hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580-as Tokaj IC-ben is: azaz a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.