Árva Kálmán

Vasúti kötődéseim, vasút és vasutas a történelem sodrásában

A könyv igazi csemege azoknak, akiket érdekel a vasút, érdekel a történelem és megannyi személyekhez kötődő kedves emlék.

A szerző negyvenöt esztendős vasúti szolgálat és több mint tíz nyugdíjas év tapasztalataival felvértezve vállalkozott a közel százhúsz évet felölelő visszatekintés megírására, amelyhez az alapot vasutas felmenőinek életútja és saját szakmai pályafutása szolgáltatja.

Könyvében felvázolja a vasúthoz való kötődését megteremtő családi hagyományokat, gyermek- és fiatalkori vasúti élményeit, valamint szakmai életútjának fontosabb eseményeit. Mindezeket úgy, hogy azok az adott időszak társadalom-, gazdaság-, közlekedés- és vasútpolitikájának jellemző elemeit is tükrözik. Külön értéke és érdekessége a könyvnek, hogy bemutatja a műszaki egyetemi képzés rövid történetét, a kollégiumi életet, a korabeli oktatáspolitikai problémák megoldására tett kísérleteket, megemlékezve azokról a nagytudású professzorokról is, akik a hallgatók hosszú sorát nevelték kiváló szakemberekké.

A kiváló korlenyomat tárgyilagosan és számos eredeti dokumentum bemutatásával foglalja össze a Magyar Államvasutak történetének egy jelentős korszakát, így hasznos olvasmány lehet azok számára, akik a múlt tapasztalataiból is merítve kívánnak tevékeny részeseivé válni a MÁV mai problémáinak megoldását szolgáló munkának.

Puhakötésű könyv, 254 oldal.

Mérete. 165*235 mm