Az elsők között kezdődhet a kemencei kisvasút meghosszabbítása

MTI/iho   ·   2017.04.03. 09:40

Update:

Jereváni rádió lett a távirati iroda, mi meg nem hallgattunk ennél a szövegnél mást:

  • százezren a Börzsöny összes kisvasútját látogatták,
  • a 118. évad meg egyszerű elbillentyűzés.

Elnézést kérünk mindenkitől!

 

Korábban írtuk:

A döntést Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Kemencei Erdei Múzeumvasút állomásán tartott kisvasúti szezonnyitón jelentette be. Elmondta, a keretből a magyarországi kisvasúthálózatot szeretné felújítani és fejleszteni a kormány. Az elsők között támogatják a kemencei kisvasút nyomvonalának meghosszabbítását, ez a tervek szerint egy-két éven belül meg fog történni. Révész Máriusz hozzátette: nagyon jó lenne, ha nem sokára a Nagy Hideg-hegyi sípálya is elérhető lenne kisvasúton.

Tavaly több mint százezren látogatták meg a kemencei kisvasutat, amelyet immár tizennyolc éve a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület önkéntesei üzemeltetnek. A kisvasút az idén kezdi meg a 118. évadát.

Révész Máriusz még tavaly, a Kárpát-medencei kisvasutak budapesti találkozóján jelentette be, hogy a kormány a legforgalmasabb hazai kisvasúti vonalak fejlesztésére tízmilliárd forintot ítélt meg. A kormánybiztos a fejlesztendő vasutak között a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a gyöngyösi Mátravasutat, a Királyréti Erdei Vasutat, a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a debreceni Zsuzsi Erdei Vasutat nevezte meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek