révész máriusz

Zöldút Kerékpár

Aggódik a szentendrei kerékpáros hídért a Kerékpárosklub

iho/zöldút   ·   2020.02.01. 17:15

A szentendrei területi szervezetük állásfoglalást küldött Fülöp Zsolt polgármesternek, Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosnak és Széphegyi Balázsnak a NIF Zrt. projektvezetőjének a Szentendre és Szigetmonostor közé tervezett és veszélybe került gyalogos-kerékpáros híddal kapcsolatban.

Zöldút Kerékpár

Nem alibimegoldásokra van szükség

iho   ·   2018.02.02. 08:45

Harmadik helyen áll Magyarország a rendszeres kerékpárhasználat tekintetében Dánia és Hollandia után, miközben az infrastruktúránk és a közbiztonságunk lényegesen elmarad az említett országokétól. Halász Áronnal, a Magyar Kerékpárosklub elnök-helyettesével megoldásokról, ok okozati összefüggésekről, kerékpáros attitűdről, fejlesztési stratégiákról beszélgettünk.

Vasút Zöldút

Régóta várjuk, jövőre végre elkészülhet több tervezett kerékpárút

iho   ·   2018.01.09. 16:15

A tervek szerint 3 milliárd 600 millió forintból 67,5 kilométernyi új kerékpárút épül 2018–2019-ben. A meglévő külterületi kerékpárút-hálózat üzemeltetését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. veszi át. Magyarország élen jár a halálos kerékpáros-gázolások tekintetében, ezért módosításokat terveznek a KRESZ-ben is – ezeket jelentették be Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatóján.

Zöldút Kerékpár

Bringával a Balatonra? Végig kerékpárúton? Hát persze!

iho/zöldút   ·   2017.09.26. 08:45

2019 nyarára elkészülnek a Budapest–Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra – jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos Velencén, ahol bemutatták a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést is.