Kerékpáros szervezetek kérik, ne zárják be a kerékpárjavítókat két hétre!

iho/zöldút   ·   2021.03.04. 20:05
00_kerekparjavito

Nyílt levelet írtak Révész Máriusznak, „a távolságtartásra és kiszolgálásra vonatkozó óvintézkedések elrendelése mellett továbbra is biztosítsák a járműjavító (kerékpár- és autószerelő) műhelyek nyitvatartását.”

A tavalyihoz hasonlóan újra közös levélben fordultak az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szervezetei a kormányhoz a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében:

  • a Magyar Kerékpárosklub,
  • a Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség,
  • a Magyar Kerékpáros Szövetség,
  • a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség,
  • a Budapest Bike Maffia és
  • a Velo Budapest

együtt írt levelet Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztosnak. A levelet szó szerint közöljük:

Tisztelt Révész Máriusz kormánybiztos úr,

„Gulyás Gergely miniszter úr ma délelőtti bejelentésében beszámolt a március 8-tól érvényes járványügyi korlátozásokról. Ezek között külön kiemelte a boltok és szolgáltatások zárva tartását. Nem egyértelmű ugyanakkor, hogy a korlátozások vonatkoznak-e a járműjavító műhelyekre.

Az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplőiként arra kérjük a kormányt, hogy a távolságtartásra és kiszolgálásra vonatkozó megfelelő óvintézkedések elrendelése mellett a járműjavító (kerékpár- és autószerelő) műhelyek nyitvatartását biztosítani szíveskedjenek. Határozott véleményünk szerint a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása szükséges a lakosság mobilitási igényeinek kiszolgálása és a gazdaság működtetése szempontjából.

A kerékpár a magyar felnőtt lakosság hetvenöt százaléka számára elérhető közlekedési eszköz, egyes régiók lakosságának mintegy harmada elsődlegesen kerékpárral közlekedik.

Akik utazásaikat – amennyiben elengedhetetlenek – kerékpáron teszik meg, elkerülhetik az emberekkel való közvetlen találkozást, és fertőző felületek érintését. Ezzel egy időben testmozgást végeznek, aminek szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében, illetve az immunrendszer erősítésében játszott szerepe régóta ismert. A kerékpározással járó testmozgás a bezártság okozta mentális nehézségeket is oldja.

Járványmegelőzési és egészségügyi hatásai mellett a kerékpározás egy környezetbarát, helytakarékos és széles tömegeknek elérhető közlekedési forma, mely világszerte bizonyította hasznosságát a vírushelyzetben.

A járványmegelőzési szempontok elsődlegességét szükségesnek tartva, a kerékpáros civil és piaci szereplők fontosnak látják – a megfelelő óvintézkedésekre való felhívás mellett –, hogy minél több ember számára elérhető maradjon a kerékpáros közlekedés. A szolgáltatási tevékenységek során természetesen szükségesnek tartjuk az emberi találkozások minimalizálását, a védőfelszerelések használatát és a közösségi terekben csak a szükséges esetekben való tartózkodást.

Úgy gondoljuk, hogy a 2020. március 28-án hatályba lépett rendeletben alkalmazott megoldás – melyben biztosították a járműjavító műhelyek nyitvatartását – továbbra is alkalmazható lenne. Kérjük, hogy a levelünkben leírtakat szíveskedjen továbbítani a kijárási korlátozások ügyében döntést hozó testületek felé.

Tisztelettel,

Budapest Bike Maffia
Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség
Magyar Kerékpárosklub
Magyar Kerékpáros Szövetség
Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
Velo Budapest”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Szállítmányozás Alternatív hajtás

Weights & Dimensions-módosítás: több teherautó, több szén-dioxid-kibocsátás és energiafelhasználás, magasabb baleseti kockázat, több költség

iho/közút   ·   2024.03.07. 12:00

Ha az Európai Parlament március 11-én megszavazza a közúti tehergépjárművek tömegéről és méreteiről szóló EU-irányelv (96/53) módosítására irányuló javaslatot, alááshatja az EU zöld megállapodásának (Green Deal) közlekedésre vonatkozó céljait.