Az RCH látja el Dunaújvárost – Záhonyon keresztül

iho   ·   2017.02.03. 16:28
00kicsi

A záhonyi térség versenyképességét erősíti ez a most aláírt kontraktus, amelyet Jevgenyij Tanhilevics, az ISD Dunaferr cégvezetője, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatótanácsának elnöke, CEO és Vaso Janicic, az ISD Portolan Kft. ügyvezető igazgatója szignált.

A szerződés kereteként szolgáló egyezményt még 2016-ban kötötte az ISD Dunaferr, az ISD Portolan és a Rail Cargo Hungaria mellett a térségben átrakó tevékenységet végző Záhony Port, továbbá a Kelet-Trans és a Transit-Speed vezetői. Az aláíró átrakó vállalatok a Dunai Vasműbe érkező vasérc, szén, buga és más anyagok záhonyi átrakásához nyújtanak kapacitást.

A képen balról jobbra: dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO, Jevgenyij Tanhilevics, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, valamint Vaso Janicic, az ISD Portolan Kft. ügyvezető igazgatója<br>(forrás: Rail Cargo Hungaria)

Az együttműködésnek köszönhetően a Dunaferr már 2017-ben ötven százalékkal, 1,7 millió tonnára növeli a Záhonyon keresztül Dunaújvárosba vasúton fuvarozott anyagok mennyiségét, a forgalom bővítését a Dunaferr közelmúltbeli bővítése is lehetővé tette. A termelés ismét két kohóval folyik, a meleghengermű motorjának cseréje hengerelési többletkapacitást ad, így havonta akár a negyedével is nőhet a kibocsátott mennyiség.

A Rail Cargo Hungaria éves forgalmának több mint tizenkét százalékát adja a Dunaferr mintegy négymillió tonnás kapacitása. A gazdasági és egyéb korlátozások ellenére nőtt az Ukrajnából Magyarországra irányuló forgalom, a közelmúltban dr. Kovács Imre megállapodott az Ukrán Vasutak elnökével az együttműködési szerződés érvényességének újabb egy évre szóló meghosszabbításáról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek