Dohába naponta non-stop: közelebb a Közel-Kelet

iho/repülés   ·   2011.09.14. 19:30
Qatar_Airways_cimkep

Heti négy helyett mától minden nap leszáll Budapesten a Qatar Airways dohai járata, az ötcsillagos légitársaság a kedvező forgalmi adatok és a Budapest Airport szolgáltatási minőségét figyelembe véve döntött így – hangzik a BA közleménye.

A januári indulás óta működő menetrend szerinti járat ezentúl nem csupán sűrűbben közlekedik Magyarország és Katar fővárosa között: mostantól a menetidő is két órával lesz rövidebb. A Qatar Airways Airbus A320-asa kihagyja a bukaresti közbülső leszállást, és non-stop repül Dohába, átlagosan mintegy 5 óra alatt.

A repülési idő nonstop csak öt óra

A Perzsa-öböl térségét és Középkelet-Európát összekötő járatot január közepén indította a világ egyik legjobb légitársaságának megválasztott Qatar Airways. A közbülső leszállás kiiktatásával nemcsak a menetidő csökken, de tovább növekszik az ülőhely-kapacitás is.

A változás után a következőképpen alakul a dohai járat napi menetrendje:

Járatszám QR947          Indul: Dohából 9:00                  Érkezik: Budapestre 13:35
Járatszám QR948          Indul: Budapestről 17:30            Érkezik: Dohába 23:45

„Nagyszerű dolog látni azt a fejlődést, amit alig nyolc hónap alatt ért el a Qatar Airways Budapesten” – mondta az első napi járat érkezése alkalmából rendezett fogadáson Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Qatar Airways a budapesti repülőteret választotta a régiós bővítési törekvésük egyik kulcs-légikikötőjévé.”

Az első napi járat Airbusa Budapesten

A Qatar Airways menetrendszerű járata mind az üzleti utazók, mind a turisták számára számtalan csatlakozási lehetőséget biztosít: Doha érintésével nem csupán a Közel-Kelet más célállomásai felé, hanem akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is továbbutazhatnak.

Kapcsolódó hírek