Eladó az alig használt, repülő palota

iho/repülés   ·   2020.07.10. 12:00
repulo_palota0

Igaz, nem akárhol kezdte meg a pazar belső berendezését a svájci, bázeli AMAC Aerospace AG vállalatnál elnyert négyhajtóműves: a 37075-ös gyári számú gép a katari királyi család szolgálatában szelte az eget.

Az A7-HBJ lajstromjelű gép, amely a hazájában csak HBJ néven emlegetett Hamad bin Jasszim bin Jaber Al Tani sejk nevére utal, a Quatar Amiri Flight flottájában dolgozott, meglehetősen szerény külső festésének védelmében. A gép törzsében azonban minden elérhető luxus és 18 főnyi személyzet várta a legfeljebb 89 főnyi utast. Ezt már Recep Tayyip Erdoğan török elnök is tudja, hiszen 2018-ban Katar uralkodója Törökországnak ajándékozott egy hasonlóan bőkezűen átépített 747-8i-t, miután nem sikerült vásárlót találni a VQ-BSK lajstromozást kapott, 200 felszállásból alig 436 órát repült luxusgépre.

Igaz, lesz azért az uralkodócsaládnak mivel utaznia: a Qatar Airways színeiben repülő A7-HHE és a fehér A7-HHF lajstromjelű Boeing 747-8i továbbra is a megfelelő és illő kényelemmel várja a legmagasabb rangú utasait.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.