Ikarus Egyedi Kft.: nincs egyezség a hitelezőkkel

MTI/iho   ·   2018.09.04. 16:36
ikarus_csod0

Mészáros Csaba főtulajdonos fölajánlotta a hitelezőknek 99 százalékos tulajdonrészét, de MKB Bank mint a legnagyobb hitelnyújtó nem fogadta el a javaslatot. Felszámolási eljárás esetén nem biztosítható, hogy a beszállítók hozzájutnak a követeléseikhez, a termelés megszűnése pedig veszélyezteti a már átadott járművek szervizhátterét és az onkológiai szűrőbuszok legyártását. A tárgyalások sikertelensége veszélyezteti a társaság vagyonának, termelőeszközeinek, készleteinek és tudásának egyben tartását, amit a kormány a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítéssel támogatott – olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy buszgyártásra továbbra is szükség van Magyarországon, az Ikarus Egyedi Kft. pedig megbízható szereplőként tudna ebben részt vállalni.

Az Ikarus Egyedi Kft. augusztusban közölte, hogy 2025. szeptember 31-éig (már megint... Aztán majd jön a pontosítás. Már most szólunk: szeptember még mindig csak 30 napos – a szerk.) visszafizeti összes adósságát, amennyiben folytathatja a buszgyártást, ezért megegyezést ajánlott a hitelezőknek. Csődvédelemért július 9-én folyamodtak, a kormánytól pedig a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítést kérték, aminek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) másnap eleget tett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek