Lezuhant egy kisgép Dánynál, két halott

MTI/iho   ·   2016.03.26. 09:58
dany_cavok0

A Közlekedésbiztonsági Szervezet közlése szerint a balesetet szenvedett gép lajstromjele HA-VOE. Az interneten is azonosítható, hogy a gép a gödöllői CAVOK Aviation Training nevű cég tulajdona.

A képre kattintva galéria nyílik, amelyben megtalálják a helyszínen készült fotókat is (fotó: cavok.hu)

Mint a KBSZ szóvivője az iho/repülésnek elmondta, a balesetben elhunyt személyek egyikének a szakszolgálati engedélye mindössze egy éves volt, a másikról úgy tudják, hogy nem volt szakszolgálati engedélye, egyébként egy külföldi állampolgárságú személy volt.

A gép orral fúródott a földbe, csúszásnyomokat nem találtak, tehát a kétszemélyes kisgép szinte függőlegesen vagy legalábbis meredeken zuhant és csapódott be. A baleseti okairól természetesen most még nem tudnak semmi biztosat mondani a kivizsgálók.

Korábban írtuk:

Lezuhant egy kisrepülőgép a Pest megyei Dány közelében, a gépen tartózkodó két személy életét vesztette – tudta meg az MTI a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől.

Csámpai Attila elmondása szerint a gépnek a gödöllői repülőtérre kellett volna megérkeznie a kora esti órákban, de miután ez nem történt meg, a katasztrófavédelem, a Pest megyei kutató-mentőszolgálat és a rendőrség közösen keresni kezdte. A repülőt a reggeli órákban találták meg Dány közelében.

A gépen két ember tartózkodott, ők a tájékoztatás szerint a helyszínen életüket vesztették. A baleset körülményeinek vizsgálata, a helyszínelés még folyamatban van.

Az iho/repülés értesülései szerint az érintett gép egy kétüléses, 100 lóerős Rotax motorral felszerelt, olasz gyártmányú Tecnam P2002-es légijármű volt.

A Tecnam P2002-est Olaszországban gyártják, a fotón nem a szerencsétlenül járt légijármű szerepel<br>(fotó: Wikipedia)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.