Mezőfölddel Paksig: atom!

iho/vasút   ·   2016.05.14. 21:25
mezofold0

Fontos update: szó szerint átvesszük az első kommentet. „Megerősíthetem, hogy megfeküdt, de sikerült megjavítani, és Adonynál leakadt a Gigant” – írta Markovics Dani. Ennyi és így történt hát.

Korábban írtuk:

Budapest-Kelenföld–Pusztaszabolcs–Mezőfalva–Paks–Mezőfalva–Pusztaszabolcs–Budapest-Kelenföld volt az útja a Mezőföld gyorsvonatnak, amely bement Pakson az atomerőmű területére is a személyszállító vonatok által nem használt iparvágányon át. A szerelvényt a távirati iroda fotósa, Máthé Zoltán is végigkísérte. A vonat több mint tízszer állt meg a nyílt vonalon, hogy a vasútbarátok minél szebb, jobb fotót készíthessenek róla. Pusztaszabolcson a szerelvény elejére valahogyan odakerült egy Gigant, állítólag megfeküdt az ABbmot, de ezt nem tudjuk megerősíteni, fotó mindenesetre van róla.

Dunakömlődi romantika. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek