Utat tört a Duna magának a metróalagútban!

iho   ·   2014.02.03. 16:45
dunametro00

Az 1301-2301 pályaszámú CAF szerelvény a napokban merészkedett ki a berceni kocsiszínből, jelenleg már a kettes metró vonalán rója a tesztköröket. Ha sikeresen zárul a teszt, májusban már utasokat is szállíthat.

A 114 méter hosszú, hatkocsis, csuklós szerelvény 1202 utas befogadására alkalmas, a kerekesszékeseknek fenntartott helyek is vannak, illetve kerékpárokat is lehet szállítani a metrón. Minden kocsiegységben kívül-belül utastájékoztató kijelzők találhatók, amelyek segítik a gördülékeny közlekedést. A Dunát a jövőben tizenöt további társa követi. Az első négy szerelvényt a CAF készen szállítja Spanyolországból, a többit a bukaresti Grivica művek szereli össze.

2015-től a kettes vonalon már csak CAF-szerelvények közlekednek, így a kiváltott Bombardier Movia 346 típusú metrókat a hármas vonalra csoportosítják át, így a régi, aradi IVA/Astra szerelvényeket le tudják selejtezni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek