Valószínűtlenül menők lesznek a Bahart új hajói, alig várjuk, hogy utazhassunk velük!

iho/hajózás   ·   2020.05.18. 15:00
bahart_uj_hajok0

Megújul a szántód–tihanyi komp, lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők. A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben. A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

Elkészültek a Balatonon közlekedő hajók koncepciótervei, hamarosan indulhat a közbeszerzés amelynek köszönhetően a Balatoni Hajózási Társaság európai színvonalú hajózási feladatokat láthat el.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója azt mondta, „el fogjuk érni, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni, európai színvonalúvá fog tudni válni. Meg fogjuk rendelni az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni.”

Guller Zoltán minderről egy podcastben is beszél, hallgassa meg a vele készült interjút!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek