300 ezres cafeteriát adnának a BKV vezetőinek? - A BKV cáfol

iho   ·   2014.06.06. 12:03

A Blikk szerint csak azok kapnák meg a cafeteriát, akiknek a  prémiumát februárban éves bérük 40 százalékáról 15 százalékra csökkentette a közgyűlés. A Blikk által titkosnak nevezett előterjesztés szerint havi 300 ezret, azaz nettó 201 594 forintot kapnának, egyik felét egészségpénztárban kapnák, a másik felét pedig nyugdíjpénztárba tehetik. A Blikk úgy tudja, a juttatásról ma szavaz a társaság héttagú igazgatósága.

A BKV közleménye szerint nem igaz a 300 ezres cafetériáról szóló hír. Mint írják, a BKV vezérigazgatója és egyetlen helyettese sem kap 300 ezer Ft-os kompenzációt, nem született erre vonatkozó döntés.

A BKV szerint a Blikk újságírója olyan titkos anyagra hivatkozik, amelynek avatatlan kezekbe juttatása legalábbis aggályos. Amennyiben bizonyos bizalmas anyagokat – pl. közbeszerzési, pályázati,  az Infotv. 27. § (5) bekezdése szerinti előkészítő anyagok stb. – nem csak az érintettek kapnak meg, az súlyos anyagi és erkölcsi károkat okozhat a társaságnak, így felvetheti a büntetőjogi felelősség kérdését is, de - az üzleti titoknak minősülő anyagok publikussá tétele - minimum etikátlan.

A BKV azt írja: a vezérigazgató a mai napig nem vett fel prémiumot az elmúlt évre vonatkozóan, jövedelme az előző évekhez képest mintegy 40 százalékkal csökkent (hasonlóképpen a helyettesei fizetése is), és pont Bolla Tibor tartozik azok közé a Fővárosi Vezetők közé, aki korábban és most is elfogadta a csökkentett juttatásokra vonatkozó munkaszerződését.

A tömegközlekedési vállalat sajtóosztálya nehezményezi, hogy a cikk durva csúsztatásokat alkalmaz a bulvár sajtóra jellemző megtévesztésre. Szenzációhajhászásként a címben milliárdos hiányt emel ki, miközben a BKV az utóbbi években milliárdos pozitív üzemi eredménnyel gazdálkodott, éppen Bolla Tibor vezetésének és munkatársai szakmai tudásának is köszönhetően, aki ezért – mint említettük – a tavalyi évre például a mai napig egyetlen fillér prémiumban és anyagi elismerésben sem részesült – írja közleményében a BKV.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek