A burkolással kapcsolatos munkálatokat megkönnyítő csempevágó

iho   ·   2020.02.10. 04:43

A cikkben bemutatjuk a csempevágók használatát, egyúttal az alkalmazásuk előnyeire is felhívjuk a figyelmet.

Miért van szükség egyáltalán a csempék vágására?

Amikor a burkolásra szánt célterületet kellőképpen előkészítettük, a ragasztáshoz alkalmazni kívánt anyagot is készre kevertük, akkor az egyes csempelapokat kell szép egyenletesen illesztenünk egymás mellé.

A komplikáció ott kezdődik, amikor az egyes lapok nem mindenhol passzolnak a célterülethez. Vagy túlságosan hosszúnak, esetleg rövidnek bizonyul maga a csempe, ezért méretre kell igazítani. Mindezt lehetőség szerint úgy érdemes kivitelezni, hogy csak minimális anyagveszteséggel kelljen számolni.

Pontosan itt jön képbe a csempevágó szerkezet, amelyet kifejezetten erre a célra terveztek és gyártottak le.

Így könnyítheti meg az életünket egy praktikus csempevágó

Ahogy arra már az első bekezdésben is utaltunk, a felhasználni kívánt csempelapok méretre igazítása során a hajszálpontos vágásnak és a precizitásnak kiemelt jelentősége van. A csempevágók kialakítása tökéletesen illeszkedik ezekhez a törekvésekhez, vagyis sok esetben lézervezetővel, illetve egyéb vízszintes jelölővel segíti a munkánk pontosságát.

A másik kihagyhatatlan szempont a csempelapok méretre szabása kapcsán a gyorsaság. Amennyiben komolyabb kiterjedésű felület burkolásáról beszélünk, akkor egyszerűen nem fér bele a nagy időveszteség a vágással kapcsolatos pepecselés miatt.

Egy praktikus csempevágót alkalmazva a jelölést követően pillanatok alatt el is tudjuk vágni az adott lapot, aztán pedig haladhatunk szépen tovább a dolgunkkal.

A csempevágó használata a gyakorlatban

Hogyha a vágási mechanizmust és a kezelés módját vesszük alapul, akkor többféle változatban tudjuk beszerezni a számunkra leginkább szimpatikus csempevágót. Húzókaros modelleknél a vágáshoz magunk felé kell húzni a kart, míg a tolólapos verziónál értelemszerűen toló mozdulat szükséges a vágáshoz.

A csempevágó szerkezet alapját egy stabil munkalap adja, amire a vágni kívánt csempét rá tudjuk helyezni. Pontosan ehhez a felülethez csatlakozik maga a vágó él, amely pillanatok alatt méretre is szabja a burkoláshoz használni kívánt anyagot.

Méretüket tekintve léteznek kézi, illetve asztali csempevágók is. Előbbiek számítanak a mobilabb eszközöknek, amelyet a munkaállomáson magunk mellett tartva néhány másodperc alatt végezhetünk a vágással. Az asztali változatok sokkal inkább a nagyméretű lapok méretre igazításához használatosak.

(x)

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.