A déli tél

Tripolszki Dalibor   ·   2014.02.06. 12:15
00

A kemény tél februárban az Alföld déli részét, a Vajdaságot támadta meg. Szabadka és Zenta között nem annyira kritikus a helyzet, mint például Kishegyes és Topolya között, de azért arra a környékre is jutott, nem elsősorban a hóból, mint inkább a szélből. Olyannyira, hogy mikor már az összes havat ráhordta a vágányra, nem maradt más, csak a vasút melletti szántóföldek csupasz földje. Így néhol úgy néz ki, mintha porcukorral szórták volna meg a tejszínes sütit. Az aljával nem is lenne gond, elég könnyen el lehetne hányni, csak az a baj, hogy a teteje, azaz a felső, mintegy öt centiméteres réteg szinte betonkeménységűre fagyott. Mint azt a zentai pályások megállapították, több is veszett Mohácsnál, néhány lapát, ásó segítségével urai lettek a helyzetnek. „Természetesen” minden irányban áll a forgalom, se teher-, se személyvonat nem megy sehova.

Dolgozik az ásó és a lapát Zenta Szabadka felőli kijáratánál<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek