A detektálás a lényeg

MTI   ·   2020.05.19. 15:47

Drónok bemérésére alkalmas eszközöket fejleszt, majd visz piacra a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumban. A BHE Kft. konzorciumvezető és a műegyetem konzorciumi tag a „Rádióengedély nélkül működtethető rádió távirányítású eszközök és rádió berendezések sugárzása detektálására, valamint a sugárzás helyének meghatározására szolgáló iránymérő rendszer fejlesztése” című pályázatra adott be támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felhívására.

A hivatal 843 millió 589 ezer forint vissza nem térítendő támogatást ad a mintegy 1 milliárd 394 millió forint összköltségű projektre.

A közleményben kiemelték, a projekt célja a rádiófrekvenciás spektrumban működő, jeldetektálást, osztályozást és iránymérési feladatot végrehajtó eszköz kifejlesztése, mely alkalmas mind az engedély nélkül használható kézirádiók-, mind a dróndetektálási feladatok végrehajtására. A fejlesztendő eszközök alkalmasak mind a kooperatív, mind a non-kooperatív drónok detektálására. A cél olyan rendszer előállítása, amely költséghatékonyság mellett biztosít megfelelő felderítési pontosságot, valamint igény szerint flexibilisen skálázható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.