A GEFCO szállítja Oroszországba a Talgo vasúti járműveit

iho   ·   2014.10.02. 18:17

Hat vonat szállítására és célba Oroszországba juttatására vonatkozik a dokumentum. A GEFCO logisztikai szakértelmével támogatja azon vállalatokat az oroszországi piacon, amelyek fokozottabb jelenlétre vágynak a régióban.

Kétoldalú szerződés Spanyolország és Oroszország között

A GEFCO Spanyolország és a GEFCO Oroszország 2014 első negyedévében szerződést írt alá a piacvezető spanyol Talgo vállalattal, amely a nagy sebességű vonatok egyik legjelentősebb nemzetközi gyártója. A GEFCO hat személyszállító vonat szállításáról és célba juttatásáról kötött szerződést a Moszkva-Berlin és a Moszkva-Kijev vasútvonal számára, emellett ellátja a vámügyintézés feladatait is.

Diego Díaz, vezető beszerző, Talgo: „Amikor oroszországi ügyfelünktől megérkezett a megrendelés, egyértelmű volt számunkra, hogy egy olyan logisztikai partnerre van szükségünk, amely optimális feltételek között végzi az áruk szállítását, emellett pedig kellő rugalmassággal rendelkezik. Egy olyan erős partnerre volt szükségünk, amely megfelelő tapasztalattal rendelkezik az összetett oroszországi piacon.”

Optimalizált szállítási terv

A túlméretes rakomány szállítása a következőképpen valósul meg: a Talgo által legyártott és összeszerelt vonatok multimodális szállítását a GEFCO Spanyolország végzi Vitoria (Rivabellosa) város és az Ust-Luga (Szentpétervár) kikötő között. Az orosz leányvállalat ezt követően átveszi a rakományt, és gondoskodik a lerakodásról, a vonatok Moszkvába történő vasúti szállításáról, valamint a vámügyintézési feladatok lebonyolításáról.

A szerződés keretein belül a GEFCO Spanyolország emellett hetente két-három alkalommal légi úton szállítja a szükséges cserealkatrészeket Oroszországba.

Pelayo Garcia Comas, a GEFCO Spanyolország értékesítési és marketingvezetője a következőket emeli ki: „Az, hogy értékesítési hálózatunk előre képes igazodni az ügyfelek igényeihez, nagyban hozzájárult a szerződés elnyeréséhez. Nemzetközi hálózatunk, globális logisztikai integrátorként megszerzett szakértelmünk, valamint az ügyfelek igényeihez illeszkedő, rugalmas megoldásaink meghatározó szerepet töltenek be a világszerte ismert Talgo vállalattal folytatott együttműködésünkben.”

A GEFCO fejlődése Oroszországban

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére Oroszország a jövőben is a GEFCO egyik legfontosabb növekedési területe marad. A vállalat új részvényese, az RZD révén a gyors növekedést mutató logisztikai szektorral rendelkező oroszországi piac még könnyebben elérhetővé válik.

Annak érdekében, hogy felgyorsítsa térnyerését Oroszországban és tágabb értelemben véve Közép-Ázsiában is, a GEFCO 2014 elején egy új struktúrát vezetett be, amely azon nemzetközi vállalatok igényeihez igazodik, amelyek ebben a régióban szeretnék továbbfejleszteni tevékenységüket.

Az új struktúra keretein belül moszkvai székhellyel egy 50 logisztikai szakértőből álló üzleti fejlesztési egységet hoztak létre. A struktúrát az egyes tevékenységek mentén alakították ki, különös hangsúlyt fektetve a két stratégiai piaci vonalra: a túlméretes rakományokra, valamint az olaj és gáz ágazatra.

A GEFCO 2003 óta van jelen Oroszországban, és 2013-ban elért 4 milliárd eurós teljes forgalmának 6 százalékát ebben a régióban bonyolította le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek