A hajózás napján avatják a Szigligetet

iho/hajózás   ·   2012.08.02. 07:30
szigliget_kicsi

December második felében érkezett Magyarországra a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, a németországi Bodan hajógyárban készült, 40,4 méteres, 90 tonnás személyhajója. A félkész test darabjait azóta hegesztik, hogy őszre teljes pompájában kelhessen útra. A hajónak érkezésekor még nem volt neve, mostanra azonban már biztos: Szigligetnek hívják majd.

Az iho érdeklődésére a Bahartnál elmondták, a hajóépítés a tervek szerint halad. Jelenleg a teljes szerkezet, a felépítmény és a kormányállás, valamint a hőszigetelt és sötétített üvegezés van készen.

Szeptemberben teljes pompájában avatják a Szigligetet<br />(fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

A hajó világításának és díszvilágításnak a beépítése, a ponyvatető, a gépészeti munkák, valamint a belső burkolat kialakítása még hátra van.

Az átadásra várhatóan a hajózás napján, szeptember 21-én, Szigligeten kerül sor. A hajó menetrendet is fog járni és programokat is szerveznek majd a fedélzetén

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Az utasok javaslatai alapján bővül a vasúti menetrendi kínálat

iho/vasút   ·   2021.11.24. 14:38

December 12-én, vasárnap lép életbe a MÁV-Start 2021/2022-es menetrendje, amelyet idén első alkalommal, online társadalmi egyeztetés során lehetett véleményezni. A közszolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján, a nyáron beérkezett érdemi észrevételekből több fejlesztés is megvalósul már a decemberi menetrendváltástól.

Vasút Nagyvasút

Így közlekedünk vonattal 2022-ben

iho/vasút   ·   2021.11.12. 12:00

Az utasok javaslatait figyelembe véve bővül a december 12-én életbe lépő 2021/2022-es vasúti menetrend. Újabb IC-k és nemzetközi vonatok, több és gyorsabb járat Pusztaszabolcs és Gödöllő térségében, esztergomi elővárosi közlekedéshez jut Süttő, az oroszlányiak pedig hétvégén is használhatják a közvetlen fővárosi vonatokat.