A Hitachi Rail és Thales GTS fúziója révbe ér

iho/vasút   ·   2024.06.04. 11:35
Hitachi

A Hitachi Rail május 31-én tett pontot a Thales Ground Transportation Systems üzletág 1,8 milliárd dollár értékű felvásárlási folyamatának a végére. A változások a magyarországi leányvállalatot is érintik: a dizájn már megváltozott, és hamarosan a név is meg fog.

A Ground Transportation Systems Hungary Kft. (korábban, 2022-ig: Thales Rail Signalling Solutions Kft.) is érintett a változásokban: a cég Budapest, Alkotás utcai központjában már a Hitachi, Inspire the Next társasági jelmondat fogadja az ügyfeleket és a munkatársakat. Belátható időn belül a jelenlegi cégnév is megváltozik, hogy megjelenjen benne az új tulajdonosra utalás: Hitachi Rail.

A Thales vasúti üzletágának akvizíciójával – a Hitachi Ltd. technológiai vállalat-konglomerátum tagjaként – a Hitachi Rail ötvenegy országra terjesztette ki globális jelenlétét, és bevételeinek többsége immáron a biztosítóberendezésekből és jelzőrendszerekből származik. A Thales magas színvonalú technológiáját is beépítve a portfólióba, a Hitachi Rail rendszereivel (beleértve az olyan, korábban szintén felvásárolt cégek alkalmazásait, mint a Union Switch & Signal és az Ansaldo STS) körülbelül 25 ezer kilométernyi vasúti fővonalon és négyezer kilométernyi városi vasúti vonalon találkozhatunk. A Hitachi Rail munkatársainak száma a fúziónak köszönhetően 15 ezerről 24 ezerre nőtt.

Most, hogy Hitachi Rail megkettőzte mérnöki kapacitását, gyorsabb innovációt és fejlettebb technológia-vezérelt szolgáltatásokat ígér az ügyfeleinek. Az akvizíció jelentős lépés az anyavállalat, a Hitachi Ltd. hosszú távú stratégiájában, amelynek célja, hogy a „társadalmi innováció” koncepciója köré csoportosítsa át üzleti tevékenységét. Azaz, a vállalat portfóliója olyan alapvető ágazatokban legyen meghatározó, amelyek a mai világot meghatározó főbb trendek metszéspontjában álló, kulcsfontosságú iparágakra összpontosítanak, úgymint az energiaszektorra, a digitális és mesterséges intelligencia forradalmára, valamint a fenntartható mobilitásra való átállásra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek