A horgászás modern eszköze: az etetőhajó

iho   ·   2024.02.02. 12:00

Hamarosan ismét megkezdődik a horgászszezon, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy átnézik kellékeiket, és beszerzik azokat a kiegészítőket, amelyeknek birtokában garantált a halfogás.

Ha valaki modern eszközre és ezáltal nagy dicsőségre vágyik, akkor a Homelux kínálatában kapható etetőhajókat mindenképp nézze meg, hiszen ezek segítségével megtöbbszörözhető a kifogott halak száma.

Mi az az etetőhajó?

Vannak esetleg olyanok, akik még nem ismerik ezeket a termékeket, ezért röviden leírjuk, mire jók az etetőhajók.

A legfőbb jellemzőjük, hogy hajó alakúak, de viszonylag kis méretűek. Akkumulátorral működtethető szerkezetek, világítás is van rajtuk.

A szerepük a következő: az előre beállított koordinátákat megtalálva a hajóban szállított rakomány (csali) kiengedhető – a halak pedig ide fognak gyűlni. Az ügyes horgásznak pedig nincs más dolga, mint elérni, hogy horogra akadjon a zsákmány.

A horgászatnak ezt a módját egyre többen kedvelik, főleg azért, mert előre lehet küldeni a hajót a csalikkal, majd kényelmesen oda lehet menni a csónakkal a helyszínre, és garantált lesz a siker.

Nem mellesleg a náddal teli, mocsaras területekre is be lehet küldeni az etetőhajót, így a nehezebben megközelíthető helyeken is érdemes lehet próbálkozni a halfogással.

Mit kell figyelembe venni az etetőhajó vásárlásakor?

Szerencsére egyre többféle modell kapható kedvező áron, így mindenki meg tudja találni azt, amelyik megfelel az igényeinek. Alapjában véve kétféle típusról beszélhetünk: vannak az oldalkidobós és a hátra kidobós etetőhajók. Ez utóbbiból igen nagy a választék a fent említett webáruházban.

Mindig érdemes megnézni a hajó paramétereit, hiszen ez is befolyásolja a választást. Lényeges, mekkora magának a hajónak a súlya, könnyen tud-e siklani a vízen, de ugyanilyen fontos az is, mennyi rakományt képes szállítani. Jellemzően az 1,6 kg-os etetőhajók el tudnak vinni 2 kg csalit is magukkal.

Miből készülnek a hajók? ABS műanyagból, amely egyrészt nagyon könnyen tisztítható, másrészt az ütéseknek is kiválóan ellenáll.

A szín tekintetében is dönthetünk: nagyon népszerűek manapság például a terepmintás változatok.

Mit kell még tudni a modellekről?

Az akkumulátorokat külön kell megvásárolni, attól függően, hogy milyen távolságra szeretnénk vinni a hajót, és persze mennyi időt szánunk a horgászásra. A feltöltésről mindig gondoskodjunk indulás előtt!

Ha azonban az aksi lemerülne a pecázás alatt, akkor sincs gond, mert a távirányító segítségével visszahozhatjuk a kiinduló koordinátára az eszközt. Csak arra figyelnünk, hogy jól programozzuk be a start helyét, mielőtt elküldjük a csalikkal a hajót a nádasba. GPS-szel működő verziót érdemes választania annak, akinek komolyabb céljai vannak a horgászással.

A motor kapacitásától függ, mekkora lesz a hajó sebessége: ezt is vizsgáljuk meg termékválasztáskor – a Homelux oldalán részletes leírás olvasható minden modellről.

Érdemes ezt a hasznos kis eszközt beszereznie minden pecásnak, aki örömét leli a horgászatban, de még inkább a hatalmas halfogásban!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek