A légiutaskísérők legnagyobb titkai

iho   ·   2021.06.15. 11:00

A stewardessek nagy titkokat tudnak a repülőgépekről, és néhányat el is árultak internetes fórumokon – számolt be a Coloré női életmód magazin.

A több száz járatot megjárt szakemberek szerint a legjobb, ha elkerüljük a gépen a tea- és kávéfogyasztást, ugyanis az vízzel készíthető forró italokhoz használt vizet egy nagy tartályból csapolják, amelyet viszont csak igen ritkán takarítanak.

Ha már a higiéniánál tartunk, jobb, ha a cipőnket egy hosszabb járaton sem vesszük le, de ha mégis megtesszük, semmiképp se sétáljunk vele végig a gép padlószőnyegén, hiszen az egyik fórumozó légiutas kísérő szerint elképzelhetetlenül koszosak a repülőkön a szőnyegek.

A pokrócokat és párnákat is jobb hanyagolni, kivéve, ha fóliázottat kérhetünk, mert ezeket se gyakran mossák, pláne nem a fapados járatokon.

A stewardessek elárulták azt is, hogy nagyon bosszantónak tartják, mikor az utasok azt kérdezgetik, épp merre jár a gép, és azt is megsúgták, hogy valóban később kerül az étel- és italkiosztáskor azokra a sor, akik nem köszöntek nekik a gépre érkezéskor, vagy modortalanul szóltak hozzájuk.

Az egyik legérdekesebb kulisszák mögötti információ az, hogy mikor megkérjük a légiutaskísérőt, hogy állítsa melegebbre a hőmérsékletet, úgy fog tenni, mintha megtenné, de igazából semmit nem csinál, hiszen a járatokon biztonsági és technikai okokból állandó a hőmérséklet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek