A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az élmezőnyben

iho   ·   2014.09.25. 11:15
cim3

Magas szakmai elismerést kapott a Budapest Airport a légitársasági szakma legnagyobb globális találkozóján az idén Chicagóban megrendezett World Routes konferencián. A budapesti repülőtér, amely 2011-ben megnyerte a kategóriáját és 2012-ben is a legjobbak közé válogatták, 2014-ben a világ több száz repülőtere közül a huszadik helyre rangsorolva a „kiemelten elismert” vagyis „highly commended” díjat kapta.

Ferihegy előkelő társaságban

A világ nagy repülőterei és légitársaságai idén szeptember 20. és 23. között Chicagóban tartották éves találkozójukat, amelyen elsősorban a közeli jövőben tervezett útvonalakról döntenek a cégek legfelső vezetői. A háromnapos találkozó egyik kiemelt eseménye a díjkiosztó gála, amelyen külön-külön értékelik a légitársasági szakma képviselői a repülőterek teljesítményét, azokat a különleges és újszerű marketingeszközöket, piackutatást, forgalmi előrejelzéseket és más szolgáltatásokat, amelyekkel a repülőterek a légitársaságok munkáját támogatják.

Az összetett győztes: Brüsszel

A kitartó munkának köszönhetően a budapesti repülőtér idén augusztusig 7,4 százalékkal növelte az utasszámot és az előrejelzések szerint 2014-ben több utas fordul meg Budapesten, mint valaha. A növekedéshez idén négy új légitársaság és mintegy kilenc új útvonal járul hozzá, köztük a hamarosan induló napi Emirates járat Dubaj és Budapest között.

A mega-repterek kategóriájában az utasok egyik nagy kedvence, Changi győzött

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a World Routes helyszínén elmondta: – Nagyon nagy örömünkre szolgál ez az elismerés, hiszen ez a légiközlekedési szakmán belül a legszélesebb körben elismert díjnak számít. A „highly commended” cím arról a kemény munkáról tanúskodik, amit a csapatunk éjjel-nappal letesz az asztalra. Hiszünk az innovatív marketing eszközökben és üzenetekben, amelyek így kézzel fogható üzleti eredményekké alakulnak át. Jó úton haladunk afelé, hogy idén minden utasforgalmi rekordot megdöntsünk.

Dublin is kategória-bajnok lett

A 2014-es Woorld Routes összetett díj egyébként a szakértő zsűri ítélete nyomán idén a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek jutott, amely két éve Abu Dhabiban, tavaly pedig Las Vegasban részesült szakmai elismerésben. Ugyancsak ez a repülőtér végzett az első helyen a 4–20 millió évi utasforgalmat bonyolító légikikötők listáján.

A kisebbek kategóriájában az első Shannon

Az 50 millió feletti forgalmú repterek között Szingapúr Changi, a 20–50 milliósok között Dublin, az évi négymilliónál kevesebb utast kiszolgáló repterek között pedig az ugyancsak írországi Shannon szerepelt legjobban az értékelésben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek