A lúdtalp

iho   ·   2019.10.13. 03:02

(x)

A panaszok akár már újszülött korban is jelentkezhetnek, de a deformitások bármely életkorban előfordulhatnak. Ezeknek a lábfej deformitásoknak és panaszoknak az eredete egy lúdtalp vizsgálattal könnyen feltárható.

Miért ilyen gyakori betegség a lúdtalp?

Mivel mind statikai, mind pedig mechanikai szempontból a legtöbb munkát végző testrészünk a láb, nagy terhelésnek van kitéve. El kell viselni az egész testünk súlyát, valamint a járás közben, a talajjal való érintkezésből adódó ütődéseket is fel kell fognia.

A lábunk megfelelő működéséhez szükséges lengéscsillapító funkció azonban megszűnhet, ha változás következik be a fontos izomcsoportok tónusában. Ehhez hozzáadódik, hogy megnyúlnak a szalagok, lesüllyed a boltozat, és máris jelentkeznek a panaszok.

Lúdtalphoz kapcsolódó panaszok

Egy lúdtalpas embernek gyakran fáj a lábfeje, a külső lábéle, a lábközepe, a sarka. Sűrűn jelentkezhet görcs a lábizmokban, fáradtság, ezenkívül fájdalomérzet akár a térdben, csípőben, hát vagy derék tájékon.

Mivel nincs két egyforma talp, az előre legyártott talpbetétek nem jelentenek megoldást a problémára, hiszen nem biztos, hogy megfelelő támasztékot nyújtanak a láb számára. Viszont ha a lábfej és a talp boltíve nem elég egyenletesen van alátámasztva, a talp kapaszkodó, görcsös tartást vehet fel az ellensúlyozás érdekében.

A talp izomzata mellett a láb egyéb részei is extra munkára vannak kötelezve ezáltal, ez pedig könnyen fáradékonysághoz, és a lábfejben kialakuló torzuláshoz, fájdalomhoz vezethet. A fájdalomérzet pedig átterjedhet a test egyéb részeire is, hiszen a nem megfelelő alátámasztás a csontok elmozdulását idézheti elő.

Lúdtalp vizsgálat

A lúdtalp vizsgálata egy speciális képalkotó eljárással készül, ami révén pontosan kimutatható, hogy fennáll-e a lúdtalp, illetve hogy van-e bármilyen egyéb rendellenessége a lábfejnek. Általa a páciens részletes információt kap arról, hogy min érdemes változtatni. A vizsgálat alapján pedig a páciens számára egyedi talpbetét készíthető, amely megoldást jelenthet a fájdalmakra, hiszen az a megfelelő alátámasztást fogja nyújtani az ő lába számára

A javulás a későbbiekben könnyen nyomonkövethető, hiszen a vizsgálatot végző szoftver képes összevetni egymással a különböző időpontokban készített felvételeket a lábról, így könnyen leolvasható az állapotváltozás. A mitsportoljak.hu oldalon mindössze egyetlen kattintással online foglalható már időpont a vizsgálatra

Nem szabad félvállról venni a fentebb említett panaszokat, főként, hogy már akár egy talpbetét viselése is megoldást jelenthet a lábfájdalomra és problémákra.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.