A MÁV Nosztalgia nívódíjjal jutalmazta a Vasútdalt!

iho   ·   2018.10.15. 20:45
vasutdal0

A Talány Akusztik ízig-vérig színházi zenekar, amelyet nagyrészt a József Attila Színház (és a Madách Színház) színművészei alkotnak, ugyanakkor ízig-vérig kortárs produkció is, hiszen az irodalmi életben elismert formációról beszélünk, amely 2016 szeptemberében, a kulturális örökség napjain az Óbudai Társaskörben mutatkozott be. A dalok mindegyike Szabó Zoltán Attila író, költő, művészeti vezető versein alapul, ezeket zenésítette meg Zöld Csaba, aki a Madáchban Jean Valjeant alakítja. Az együttes énekesnője Korponay Zsófi, gitáros-énekese Blazsovszky Ákos. A ritmusszekcióért Németh-Szabó Tamás felel.

A Talány Akusztik: Szabó Zoltán Attila, Blazsovszky Ákos, Németh-Szabó Tamás, Korponay Zsófi, Zöld Csaba

A díjazott dal szövege a Nyugat Plusz irodalmi folyóiratban jelent meg, méghozzá a rangos orgánum „Irodalmi expressz” rovatában, ahol az utazás, mint örök motívum jelenik meg, s ahol a kortárs költők újra meg újra igazolják: a közlekedés, a vonatozás akár inspiráló-ihlető erő is lehet! Ráadásul a Vasútdal nemcsak a hagyományos közönséghez jutott el eddig. A zenekar nagyobb fesztiválok, elismert koncerthelyszínek mellett a múzeumokat és a tanintézményeket is járja. A budapesti Váci utcai Ének-Zenei Általános Iskola dísztermében évnyitó koncertet adtak, a Molnár-C. Műterem-Múzeumban pedig – a Legendák színháza előadássorozat részeként – nyáron, a múzeumkertben tartottak nagysikerű estet, aminek a folytatása sem marad el: december 1-jén, a múzeum falain belül – a 25 éves MÁV Nosztalgia Kft támogatásával – adventi előadásra készülnek.

Ahol természetesen újra elhangzik a Vasútdal, amely az utazás, a felfedezés élményét dicséri, miközben a játékos szöveg egy fülkében „utaztatja” a mitológiai- és mesehősöket, köztük Dionüszoszt, Aphroditét, Szindbádot...

Meghallgatná? Itt tudja lejátszani!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek