A mozgó rajzok készítésének sajátosságai

iho   ·   2019.11.13. 10:16

(x)

Persze a korszerű számítógépes technológia alkalmazásával sokkal magasabb színvonalú és látványosabb megoldások kivitelezésére van lehetőség. Olyannyira, hogy az elkészült animációs videók marketing jellegű célokhoz is kiválóan alkalmazhatók.

Jelen cikkünkben tehát a mozgó rajzok készítésének a sajátosságait, valamint a lehetséges alkalmazási területeit mutatjuk be. Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása után Te is kedvet kapsz hozzá, hogy eggyel magasabb szintre emeld a céged marketingkommunikációs megoldásait.

Mozgó rajzok készítésére bizony Te magad is képes vagy

Emlékszel az unalmas órákra az iskolapadból? Amikor jobb híján már nem tudtál mit kitalálni, ezért a könyvlapok szélére rajzoltál különféle ábrákat. Ha az egymás utáni lapokra egy mozdulatsor különböző fázisait rajzoltad le, akkor a lapokat az ujjaddal végigpörgetve egészen szórakoztató látványban lehetett részed.

Gyakorlatilag ugyanezen az elven tudsz rövidfilmet összeállítani magadnak a rajzokról készített fotókból. Először rajzold meg gondosan az elmozdulásokat, majd fotózd őket le egyenként, aztán pedig számítógépeden játszd le őket gyorsan, egymás után.

Mindössze erre van szükség ahhoz, hogy elkészíthesd a saját stop motion filmed.


A digitális rajzokról röviden

Apropó, stop motion. Példának okáért a Vuk című rajzfilm is ezzel a technikával készült, amely fontos mérföldkövet jelentett az animáció történetében. Persze napjainkban már minden számítógépen történik, elvégre így a rajzok és a korrekciók is egészen más szinten valósulhatnak meg.

A rajzok kapcsán érdekes tudnivaló, hogy a karakterek és a hátterek külön készülnek el. Ennek köszönhetően csak egyszer kell létrehozni a hátteret, egészen sok munkaórát megspórolva ezzel.

Amikor készen vannak a rajzok, akkor egy animációs szoftverbe kerülnek át. Ennek keretei között történik meg a mozgás fázisainak a megvalósítása, ami a manapság elérhető modern szoftverek segítségével egész látványosan és kifinomultan történik meg.

A mozgó rajzok kiválóan képesek funkcionálni marketing eszközként is

Ha azt tapasztalod, hogy az emberek csak nehézkesen értik meg a terméked vagy szolgáltatásod hasznosságát, célját és értékét, akkor ideje új szintre emelned a céged marketingkommunikációját.

Az Animáció.net által készített megoldásokkal ugyanis a látogatók nemcsak könnyebben megértik majd a tevékenységed hasznosságát, hanem nagyobb arányban is konvertálódnak át vásárlóvá. A hirdetéseid jobban teljesítenek, a bevételeid emelkedni fognak, a konkurencia pedig irigykedve morgolódik az innovatív megoldásaid láttán.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.