A mozgó rajzok készítésének sajátosságai

iho   ·   2019.11.13. 10:16

(x)

Persze a korszerű számítógépes technológia alkalmazásával sokkal magasabb színvonalú és látványosabb megoldások kivitelezésére van lehetőség. Olyannyira, hogy az elkészült animációs videók marketing jellegű célokhoz is kiválóan alkalmazhatók.

Jelen cikkünkben tehát a mozgó rajzok készítésének a sajátosságait, valamint a lehetséges alkalmazási területeit mutatjuk be. Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása után Te is kedvet kapsz hozzá, hogy eggyel magasabb szintre emeld a céged marketingkommunikációs megoldásait.

Mozgó rajzok készítésére bizony Te magad is képes vagy

Emlékszel az unalmas órákra az iskolapadból? Amikor jobb híján már nem tudtál mit kitalálni, ezért a könyvlapok szélére rajzoltál különféle ábrákat. Ha az egymás utáni lapokra egy mozdulatsor különböző fázisait rajzoltad le, akkor a lapokat az ujjaddal végigpörgetve egészen szórakoztató látványban lehetett részed.

Gyakorlatilag ugyanezen az elven tudsz rövidfilmet összeállítani magadnak a rajzokról készített fotókból. Először rajzold meg gondosan az elmozdulásokat, majd fotózd őket le egyenként, aztán pedig számítógépeden játszd le őket gyorsan, egymás után.

Mindössze erre van szükség ahhoz, hogy elkészíthesd a saját stop motion filmed.


A digitális rajzokról röviden

Apropó, stop motion. Példának okáért a Vuk című rajzfilm is ezzel a technikával készült, amely fontos mérföldkövet jelentett az animáció történetében. Persze napjainkban már minden számítógépen történik, elvégre így a rajzok és a korrekciók is egészen más szinten valósulhatnak meg.

A rajzok kapcsán érdekes tudnivaló, hogy a karakterek és a hátterek külön készülnek el. Ennek köszönhetően csak egyszer kell létrehozni a hátteret, egészen sok munkaórát megspórolva ezzel.

Amikor készen vannak a rajzok, akkor egy animációs szoftverbe kerülnek át. Ennek keretei között történik meg a mozgás fázisainak a megvalósítása, ami a manapság elérhető modern szoftverek segítségével egész látványosan és kifinomultan történik meg.

A mozgó rajzok kiválóan képesek funkcionálni marketing eszközként is

Ha azt tapasztalod, hogy az emberek csak nehézkesen értik meg a terméked vagy szolgáltatásod hasznosságát, célját és értékét, akkor ideje új szintre emelned a céged marketingkommunikációját.

Az Animáció.net által készített megoldásokkal ugyanis a látogatók nemcsak könnyebben megértik majd a tevékenységed hasznosságát, hanem nagyobb arányban is konvertálódnak át vásárlóvá. A hirdetéseid jobban teljesítenek, a bevételeid emelkedni fognak, a konkurencia pedig irigykedve morgolódik az innovatív megoldásaid láttán.

Kapcsolódó hírek