A nagy csapat!

iho   ·   2015.03.19. 16:30
bbaa-stahlcsaba

A mostani menetrendben az Avala Eurocity kicsit érdekesebb utat jár be a megelőző évekéhez képest. A Belgrád-Bécs járat pont 12 óra alatt tudja le a nagyjából hétszáz kilométeres távolságot, de úgy, hogy Kiskunhalas és Kecskemét között az interregiók ütemébe igazodva megáll mindenhol. Mint egy jó Eurocity, na de nem, mi értjük a logikát a dologban. Az sem utolsó, hogy Galambosról van bécsi közvetlen járat.

Stahl Csaba Kelenföldön futott össze az Avalával

Az Avala további érdekessége, hogy Budapesten nem érint fejpályaudvart, a Köki–Ferencváros–Kelenföld útvonalon jut el a 100a-ról az 1-es vonalra. Gépcsere viszont kell, hiszen az Alföldön elég a Szili ereje, Budapesttől viszont a Start 470-es Taurusai viszik tovább. Szerdán két 470-est is küldtek Kökire a Szili váltására, ráadásul két matricásat, az Aranycsapatmozdonyt és a Fradi-Taurust. A két gép együtt húzta Bécsbe az eurocityt a vasút mellett állo spotterek legnagyobb örömére.

Tóth Péternek is sikerült levadásznia a vonatot

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek