A pillanat is számít!

iho/biztos út   ·   2015.02.25. 21:15
motment0

Az Országos Mentőszolgálat 2005-ben állította rendszerbe a mentőmotorokat. Orvosok és mentőtisztek vonulnak a mentőmotorokon, amelyek felszereltsége, a hordágy kivételével, megegyezik a rohamkocsikkal.

A Mentőmotoros Szolgálat az autópályák mellé települt. Baleseti riasztáskor a gyorsaságot segíti a közeli indulás, és a motor mozgékonysága, amellyel gyorsan lehet haladni a kárhely környékén feltorlódott közlekedési helyzetben. De lehet riasztani az autópályán kívülre is a telephely harminc kilométeres körzetében.

A motoros mentés az egyik legfiatalabb mentési mód, amelyre nem volt hazánkban tapasztalat. Az ehhez szükséges orvosi és műszaki tudás megszerzése, az egyszemélyes protokollok kidolgozása és a mentőmotorok műszaki fejlesztése a Magyar Mentőmotor Alapítvány feladata. Közhasznú alapítványként kötelességei közé tartozik minél több állami költség átvállalása Mentőmotoros Szolgálatban. A járművek jelentős része már alapítványi beszerzés, legutóbb a 2013-as adóév egy százalék-felajánlásaiból sikerült megvenni a legújabb mentőmotort, amelyet 2014. augusztus 16-án az Első Mentőmotoros Napon adtak át az OMSZ-nak.

Az orvosok és a mentőtisztek eddig ötezer emberen segítettek a bajban. Közülük százharminchárom gyermeken.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Még olcsóbb lesz a távolsági buszjegy, ha appon át vesszük

MTI/iho   ·   2020.07.27. 18:00

Augusztus 1-jétől, szombattól öt százalékos kedvezményt vezetnek be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közlekedési mobiljegy alkalmazásban és valamennyi társapplikációban megváltott teljes árú, 50 százalékos és a 90 százalékos helyközi, távolsági menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez megvásárolt távolsági kiegészítő menetjegyekre a Volánbusz járatain.