A rutin hátrány vagy előny a fuvarozásban?

iho   ·   2022.08.22. 14:00
00_sofor

Hogy milyen közúton közlekedni? Attól függ, hogy hol! Magyarországon számtalanszor felér egy extrém sporttal. A rutin, a gyakorlat, a tapasztalat aranyat érhet és messzire száműzheti a rázós helyzeteket. Viszont néha előfordulnak kivételek, amikor a rutinosság nem biztos, hogy annyira evidensen pozitív.

A közutak meglepetéseket is tartogathatnak?

Igen, tartogatnak is! Esélytelen tényleg rájuk felkészülni, de nem is kell. Ugyanis a túlzott rutin egyet jelentethet a figyelem lankadásával. Na és ez az, ami hivatásos fuvarozóként több mint kockázatos, veszélyes fordulat. Ha a koncentráció alább hagy, ha úgy tűnik az adott útszakasz túlontúl jól ismert, akkor így a váratlan helyzetek olyan meglepetésekké alakulhatnak, amik finoman szólva sem túlzottan előnyösek.

Ellenben, ha a gyakorlottság az éberség fokozójává vált, azaz nem a megszokás, az unottság, hanem a fókusz az, ami irányítja a mozdulatokat, akkor minden rendben. Akik a sofőr állás elhivatottjai azt állítják, hogy ez a hosszú, gondtalan és örömteli munkavégzés titka, amikor a sablonosság, a szürkeség, magyarul az unalom nem juthat szóhoz. Így ugyanaz az útvonal, ami akár minden héten, vagy minden hónapban, sőt minden áldott nap ismétlődik, nem kell, hogy a megszokottság ködébe burkolózzon. A sikernek ez az egyik kulcsa a „nagy öregek” elmondásai alapján. Na és vajon mi a másik?

Nem árulunk el vélhetően túl nagy újdonságot, ha azt mondjuk, hogy a türelem. A közúti közlekedésnek ez egy olyan fűszerévé válhat, amivel a legsótlanabb helyzetek is „megízesíthetőek”. Amikor valaki hajt, türelmetlen, akkor hajlamos olyan szituációkba is belemenni, amikről egyébként nyilvánvalóan látszik, hogy kockázatosak, veszélyesek. Viszont a hév, a lendület elaltatja a biztonsági rendszert, amivel egyébként mindenki rendelkezik. A balesetek nagy része ezért következik be. Vagyis mit jelent ez? Azt, hogy a legtöbb fennakadás egy az egyben elkerülhető lenne egy kis türelemmel. Azért ez nem akármilyen következtetés igaz?

Miből fakad a magabiztosság?

Végül, hogy egy kicsit tovább árnyaljuk a rutinosság kérdését: a félelem sohasem jó tanácsadó, mert olyan gátakat vet az emberben, amik szó szerint megakadályozzák a gördülékeny előre haladást. Ellenben a gyakorlat biztosítékká válhat, olyan alappá, amire a jövőbeni munkavállalások is támaszkodhatnak.

Aki pedig még kezdő szintén rátalálhat arra a lehetőségre, ami számára a legkedvezőbb. A www.soforallasok.com oldalon ellenőrzött körülmények között találkozhatnak egymással a munkaadók és a munkavállalók. A kontrollált közeg bizalmi légkörként is értelmezhető, ahol a kétségeknek helyük nincsen. Kezdőként az a fajta mentalitás mindenkor támaszként szolgálhat, hogy milyen újdonságokat hozhat a mai nap? Ez a típusú kíváncsiság megbízható társsá léphet elő még azokon a hétköznapokon is, amik látszólag nem indulnak a legfényesebben. Idővel pedig a megszerzett tudásnak köszönhetően az esetlegesen felmerülő bizonytalanságok is könnyedén száműzhetőek. A közúti közlekedés ilyen módon teherből, vagy kihívásból, érdekes felfedezéssé alakulhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.