A sínekre terelt nyáj

iho/biztos út   ·   2016.07.13. 12:25

Egy férfi május tizenhetedikén, Bocskaikertben nyolc óra ötven perc körül a felügyeletére bízott száznegyven birkát az Apafa és Hajdúhadház közötti vasúti átjárón akarta áthajtani. A juhász nem volt képes megfelelően terelni az állatokat, és közülük három az éppen akkor érkező vonat elé került. A mozdonyvezető hangjelzést adott, majd gyorsfékezett, de nem tudta elkerülni, hogy elüsse a juhokat, amelyek a helyszínen elpusztultak.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki K. Lászlót, aki elismerte a történteket. A hatvannégy éves bocskaikerti férfi ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

A balesetben a 6260-as, Budapest-Nyugati-Záhony személyvonat volt az érintett, élén a 020-as Traxx-szal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.