A SkyTeam belépett Dél-Amerikába

iho/repülés   ·   2012.08.31. 08:05
cim

Az argentin nemzeti légitársaság, az Aerolíneas Argentinas (AR) lett a SkyTeam 18., egyben első dél-amerikai tagvállalata. A csatlakozás negyven új desztinációt ad hozzá a szövetség jelenlegi hálózatához.

A belépés igen fontos a légitársaság életében is, és jól szolgálja a korábban kezdődött komoly átalakulási folyamatot. Ennek a programnak része ugyanis a hálózat racionalizálása, és mivel a Sky Team hat légitársasága repül Buenos Airesbe (az  Aeroméxico, az Air Europa, az Air France, az Alitalia, a Delta Air Lines és a KLM), velük együttműködve lehetséges gazdaságossá tenni a járatokat.

A SkyTeam számára a belépés azt jelenti, hogy közvetlen kapcsolódást kínálhat utasainak olyan fontos Argentínán belüli célállomások felé, mint a fantasztikus turisztikai látványosság, az Iguazu-vízesés, Patagónia fővárosa, Ushaia, Mendoza a maga borvidékével, vagy az olyan jelentős ipari központok, mint Rosario és Cordoba. A belépés jelentőségét erősen növeli, hogy Brazília után Argentína Dél-Amerika második gazdasági nagyhatalma.

Az argentin társaság Buenos Aires–Sydney járata pedig teljessé teszi a SkyTeam globális hálózatát, összekapcsolva az ausztrál és a dél-amerikai kontinenst.

Az 1950-ben alapított légitársaság jelenleg elég vegyes flottával, 57 géppel repül: 11 Airbus A340-essel tartja fenn a hosszú távú járatokat, a középtávú derékhad 26 Boeing 737-esből áll (700-as és 800-as verziók), míg a belföldi járatokon főképp a 20 Embraer 190-es dolgozik.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.