A tibeti hangtálas relaxáció gyógyító hatása az egész család számára

iho   ·   2020.03.13. 01:22

(x)

Szerencsénkre a nyugati tudomány szintén érdeklődve fordul a hanggal gyógyítás felé, ezért ma már országunkban is részesei lehetünk az ilyen gyógyító kezeléseknek.

Tibeti hangtálas relaxáció

Egyre több kutatás irányul arra, hogy milyen hatással vannak a hangok és a rezgések az emberi szervezetre. Míg egyes rezgések, mint például a rádióhullámok kifejezetten károsak, addig a természet hangjai és a hangkeltő eszközök által - mint a csengők, a gongok és a tibeti hangtálak – előcsalogatott hangok jó hatással vannak az emberek lelki és egészségi állapotára egyaránt.

Miben segít a hangtálas kezelés?

A Rofé Naturale Egészségközpontnál igénybe vehető hangtálas kezelés oldja a stresszt, feloldja az energiablokkokat, enyhíti az izomfájdalmakat, erősíti az immunrendszert és javítja a légzést. Érdemes igénybe vennünk a kezelést akkor is, ha emésztési panaszokkal küzdünk, keringési zavaraink vannak, vagy fejfájás és alvászavarok nehezítik meg a mindennapjainkat.

Gyermekek számára szintén ajánlott a kezelés, különösen akkor, ha a gyermek tanulási vagy kommunikációs problémákkal, illetve különféle viselkedési zavarokkal, például hiperaktivitással, túlzott agresszióval, szorongással és visszahúzódó magatartással küzd.

Bárki részt vehet a kezelésen?

Megfelelő egészségi állapot esetén nincs kizáró tényező, azonban vannak olyan betegségek, illetve állapotok, melyek esetében ellenjavallt a kezelés igénybevétele. Ilyen az akut gyulladás és a lázas állapot, a várandósság első 12 hete a magzat érzékenysége miatt, a műtét utáni első 6 hét, valamint epilepszia, mélyvénás trombózis és szívritmus szabályozó használata esetén szintén kerülendő.


Mi történik a kezelés során?

Mint azt a Rofé Naturale Egészségközponttól megtudtuk, a páciens kényelmes, könnyű, akár utcai ruhájában elhelyezkedik a kezelőágyon, ahol a kezelés időtartama alatt pihenhet. A kezelő a test egyes pontjaira és a test mellé különböző méretű és falvastagságú tálakat helyez, melyeket a kezelés során ütővel lágyan ütöget. A hangmasszázs nem hasonlít a hagyományos masszázsra, hiszen itt a kezelő nem ér a klienshez, vagyis a masszázs kizárólag a hangtálak rezgései által történik.

A rezgések és hanghullámok egészen a sejtekig hatolnak, ezáltal átmasszírozva az egész testet. A megszólaltatott tál rezgéseit a test azonnal érzékeli, így a páciens a hangok és rezgések hatására ellazult állapotba kerül.

Egy 5 hangtálas kezelés átlagosan kb. 45-50 percet vesz igénybe, míg egy egyéni, 13 hangtálas relaxáció 65-70 percig tart.

A kezelés végén a kliens kipihenve és feltöltődve ébred.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Az út maga a boldogság

Tevan Imre   ·   2022.05.09. 19:00

Aki nem vett rajta részt nem érti, hogy mi volt ez az egész. Aki ott volt, jól érezte magát. Fekvőhelyes kocsikat indított a MÁV-Start a zalai éjszakába. Alvás előtt a Balaton déli, utána az északi partjában lehetett gyönyörködni.